Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 20 Şubat 2018 - 12:43 Yorum: 0

Başkan Toltar Batı Kavşağı müjdesini verdi

Dilovası'nın öncelikli sorunlarından biri olan Batı kavşağı konusunda müjdeyi veren Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, 26 Şubat'ta yapılacak ihalenin...

Başkan Toltar Batı Kavşağı müjdesini verdi

Dilovası'nın öncelikli sorunlarından biri olan Batı kavşağı konusunda müjdeyi veren Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, 26 Şubat'ta yapılacak ihalenin arından kazmanın kısa sürede vurulacağını belirtti.

Dilovası'nın öncelikli sorunlarından biri olan Batı kavşağında müjde Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'dan geldi. Batı kavşağından ilçeye giriş çıkış verilmesinde son aşamaya gelindiğini belirten Toltar, "Seçim Beyannamemizde bulunan vaatlerimizi bir bir yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Dilovası Batı Kavşağı şehir girişi düzenlemesi için 26 Şubat'da ihale yapılacak. Bu ihale ile ilçemizin giriş-çıkış sorununu çözmüş olacağız" dedi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi de veren Başkan Toltar, "Vatandaşımızın OSB içerisinden ilçeye ulaşımı zordu. Onun için Batı kavşağının yanındaki bir fabrikaya ait olan arazi kamulaştırılarak Büyükşehir Belediyemiz tarafından satın alındı. OSB alanı içerisinde olan arazi nedeniyle geçtiğimiz hafta OSB ile kavşak yapılması konusunda protokol imzalandı. Şimdi oraya yapılacak ışıklandırmalı döner kavşak sistemi ile Batı kavşağından ilçemize hem giriş hem de çıkış yapılacak. Vatandaşımız yaklaşık 1 buçuk kilometre süren OSB yolundan kurtulmuş olacak" şeklinde konuştu.

26 Şubat'ta yapılacak ihalenin ardından kazmanın kısa sürede vurulacağını belirten Dilovası Belediye Başkanı Alil Toltar, "DYO sapağı diye adlandırılan Batı kavşağı yapılmadan önce birçok vatandaşımız orada hayatını kaybetti ve çok ciddi kazalar yaşandı. Batı kavşağı projesinin hayata geçmesi ile bu maddi ve manevi kaza ve zararları önlendi. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Karayolları Bölge Müdürümüz ve sanayicimizin büyük gayreti ile ilçemize güzel bir giriş kazandırmış olduk. Ancak projede büyük bir eksiklik yapılmış ve halkımız ilçeye giriş ve çıkış konusunda OSB içerisinde ki yolu kullanmak zorunda kalmıştı. Bu da ilçemiz halkı için önemli bir sorun oluşturmuştu. Bu sorun seçim sürecinde de sık sık dile getirilirken birde o zaman halkımıza buranın yeniden düzenlenmesi konusunda söz verdik. Şimdi sözümüzde durma zamanı 26 Şubat'ta ki ihalenin ardından Şehir Merkezi giriş ve çıkışı kavşak projesi en kısa süre içerisinde bitirilecek ve halkımız rahat edecektir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber