Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 17:48 Yorum: 0

Başkan Tuna, Türk Dil Bayramı’nı Kutladı

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, millet olmanın en önemli temellerinden birinin de dilin geliştirilmesi olduğunu belirterek, Türk...

Başkan Tuna, Türk Dil Bayramı’nı Kutladı

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, millet olmanın en önemli temellerinden birinin de dilin geliştirilmesi olduğunu belirterek, Türk Dil Bayramı'nı kutladı.

Başkan Tuna, Türk Dil Bayramı dolayısıyla bir mesajı yayınladı. Mesajında, dünyanın en köklü ve en zengin dillerinden biri olan Türkçe'nin 13 Mayıs 1277'de Karamanoğlu Mehmet Bey'in fermanıyla Anadolu'da ilk kez devlet dili olarak kabul edilmesinin 739. Yıl dönümünü kutlayan Tuna, millet olmanın en önemli temellerinden birinin de dilin geliştirilmesi olduğunu kaydetti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Türk dili, Türk Milleti'nin kalbidir, beynidir" sözünü hatırlatan Tuna, "Kalabalıkları millet yapan değerlerden bir tanesi de dildir. Dil, bir toplumun kültür birliğini sağlayan milli karakter ve kimliğini oluşturur. Cumhuriyetimizin kurulmasından sonra da dilimizin gelişmesine önem verilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli kültür kurumlarından biri olan Türk Dil Kurumu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 12 Temmuz 1932'de kurulmuştur. Dilimize sahip çıkmak yüce Türk Milleti'nin her ferdinin bir görevidir. Dili geliştirerek muhafaza etmek, millet olarak geleceği de güvence altına almak demektir. Bu duygu ve düşüncelerle Türkçe'nin resmi dil olarak kabulünün 739. yıl dönümünü ve Türk Dil Bayramını kutlarım" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber