Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Ekim 2016 - 14:43 Yorum: 0

Başkan Türel: "106 bin vatandaşa spor hizmeti verdik"

ASAT Spor'un tüm branşlarındaki genç sporcuları ve aileleriyle piknikte buluşan Başkan Türel, belediyenin son 3 yıldaki spor faaliyetlerinden 106 bin 716...

Başkan Türel: '106 bin vatandaşa spor hizmeti verdik'

ASAT Spor'un tüm branşlarındaki genç sporcuları ve aileleriyle piknikte buluşan Başkan Türel, belediyenin son 3 yıldaki spor faaliyetlerinden 106 bin 716 vatandaşın istifade ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor, tüm branşlarındaki sporcu ve aileleri için yeni sezon öncesi kaynaşma ve dayanışma pikniği düzenledi. Cam Piramit yanındaki alanda gerçekleşen pikniğe Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, ASAT Spor Koordinatörü Necati Yıldırım, sporcular ve aileleri katıldı. Başkan Türel, genç sporcular ve aileleriyle sohbet ederek, yeni sezonda başarılar diledi. Gençlerle yakından ilgilenen Türel, sporculardan şampiyonluk sözü aldı.

"İnsana dokunan hizmetlere önem veriyoruz"

Halkın yaşamını kolaylaştıran, refahını artıran altyapı ve üst yapı yatırımlarını Antalya'ya kazandırmak için büyük bir gayretin içinde olduklarını belirten Başkan Türel, "İnsana temas eden önemli hizmetlerimiz bizim için en az alt ve üstyapı yatırımları kadar hatta daha da fazla önem arz ediyor. Gençlerimizin sportif amaçlı yetiştirilmesinden, gençlik ve sosyal merkezlerine, sosyal yardımlara kadar birçok farklı kulvarda hizmet üretiyoruz. Bunların içerisinde en önemlisi spor okullarımız. Spor okullarımızla övündüğümüz gibi Antalya'mızın farklı noktalarında ilçelerimizde de bunları daha da güçlendirmeyi, yoğunlaştırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

"ASAT 1500 kişilik dev bir orduya sahip"

Türel, ASAT Spor Kulübü'nün birçok farklı branşta önemli bir görev üstlendiğini kaydeden, basketbol, futbol, güreş, masa tenisi, ampute futbol takımı, tekerlekli basketbol takımı, yüzme gibi branşlarda toplam 1500 kişilik dev bir orduya sahip olduğunu ifade etti. "Spor kötülükleri def eder" diyen Başkan Türel, şöyle konuştu: "Çocuklarımızın sporla meşgul olması birçok yanlıştan onları uzak tutar. Ben de bir eski sporcuyum, eşim de eski bir sporcu. Çocuklarımızı da aynı şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Benim kendi oğlum da ASAT'ın bir sporcusu ve basketbol oynuyor. O yüzden biz gençlerimizi ne kadar sporla ne kadar sanatla kültürle sosyal faaliyetlerle bir araya getirirsek işte o zaman çok daha ahlaklı bir nesil yetiştirmiş oluruz."

106 bin vatandaşa spor hizmeti

Büyükşehir Belediyesi Antalya Spor ve Fitnes Merkezleri'nde (ASFİM) 2016 yılında 23 bin vatandaşın ücretsiz spor hizmeti aldığını dile getiren Başkan Menderes Türel, şu bilgileri verdi: "Son 3 senede ASFİM'den toplam 43 bin 505 vatandaşımız istifade etti. Yine Okullar Ligi Türkiye'de bir ilkti. Devam ediyoruz ve edecek. 2 yılda bin 380 müsabaka oynandı. Amatör sporlar vazgeçilmezimiz. 3 senede toplam 5 bin 400 amatör sporcumuza malzeme desteği sağladık. Şöyle bir baktığımızda son 3 senede Antalya'da spor faaliyetlerimizden 106 bin 716 vatandaşımız istifade etmiş."

"Ahlaklı Sporcular yetiştireceğiz"

"Çünkü sporcunun tek başına zeki ve çevik olması yetmiyor, ahlaklı olması da beraberinde mutlak şart" diyen Türel, "Biz sporcularımızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi ahlaklı bir nesil olarak yetiştirecek faaliyetleri de önemsiyoruz. O yüzden biz hem ahlaklı nesiller yetiştireceğiz hem de geleceğin Türkiye'sinde Nail Seyyar kardeşimiz gibi milli yıldızlar yetiştireceğiz. Bunun için birçok projemiz var. Antalyaspor koleji de bunun en önemli yıldızı olacak" ifadelerini kullandı.

Başkan Türel: "106 bin vatandaşa spor hizmeti verdik"

Başkan Türel: "106 bin vatandaşa spor hizmeti verdik"

Başkan Türel: "106 bin vatandaşa spor hizmeti verdik"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber