Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Ekim 2016 - 16:48 Yorum: 0

Başkan Türel ve Başkan Sözen arasında ‘dayanışma’ tartışma

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Manavgat Belediye Başkanı Şükrü...

Başkan Türel ve Başkan Sözen arasında ‘dayanışma’ tartışma

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen "dayanışma" tartışması yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı ASAT Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlık yaptı. 99 madde üzerinden görüşülen Meclis Toplantısı'nda Başkan Menderes Türel'in 12 metrelik toplu taşıma açıklamalarının ardından partilerin meclis sözcülerinin dün Hakkari'de yaşanan ve 10 askerin ve 5 sivilin şehit olmasıyla ilgili terör olaylarını lanetlemeleriyle başladı.

Meclis toplantısında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Menderes Türel arasında "dayanışma" tartışması yaşandı. Geçtiğimiz aylarda Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ASAT'ın altyapı çalışmalarını engelleme çabası nedeniyle yaşanan gerilim sonrası, Büyükşehir Belediyesi Manavgat'taki ASAT çalışmaları için temkinli davrandı. Hastane Caddesi ile Manavgat Irmağı arasında kalan bölümün Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi konusu gündeme geldiğinde ise Başkan Sözen'den konuyla ilgili itiraz geldi. Şükrü Sözen'in, "Tüm belediye meclisinin huzurunda söz veriyorum. Taaddüt ediyorum. Hiçbir belediye çalışanı müdahil olmayacak" dedi.

"Yenikapı Ruhu'nun yaşatılması adına"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise verilen taaddüt sonrası meclisteki öneriyi geri çekti. Başkan Şükrü Sözen'in dayanışma çağrısına da cevap veren Başkan Türel, Manavgat'ta cibinlik dağıtarak, sarı çizme giyerek Büyükşehir Belediyesi yönetimin protesto edildiğini, ASAT'ın Manavgat'taki çalışmalarının engellenmek istediğini hatırlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, "Bütün bunları yaptıktan sonra da iyi ilişki içerisinde olacağız denilmesi doğru değil. Çok özlediğimiz Yenikapı Ruhu'nun yaşatılmasını önemsiyorum. Bu küçük adımlarla şehirlerde başlar. Biz bunun güçlendirilmesi adına adım atmayı önceliklerimiz olarak görüyoruz" dedi.

"Konu sivrisinek tartışmasına kadar uzadı"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, arasındaki konu sivrisinek tartışmasına da uzandı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in, Menderes Türel'in, daha önce belediye meclisinde "Büyükşehri zor durumda bırakmak için sivrisinek üretim çiftlikleri kuranlar var" sözlerini üzerine, Başkan Türel, "Belki siz değilsinizdir o" diyerek cevap verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi görüşülen 99 maddenin ardından diğer maddelerin görüşülmesi üzerine 14 Ekim Cuma günü saat 14.30'a ertelendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber