Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Haziran 2016 - 11:48 Yorum: 0

Başkan Türel’den Şehit Ailelerine İftar

Antalya'da şehit aileleri ile iftarda bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Şehitlik makamı bizim için en büyük, en şerefli makamdır,...

Başkan Türel’den Şehit Ailelerine İftar

Antalya'da şehit aileleri ile iftarda bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Şehitlik makamı bizim için en büyük, en şerefli makamdır, her daim de öyle kalacaktır. Benim için şehit ailesi demek bütün millet demektir" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cam Piramit'te şehit aileleri için iftar yemeği düzenledi. İftar yemeğinin ardından Başkan Türel, "Bu mübarek akşamı, iftar yemeğini, bizimle paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Ramazan ayı boyunca birçok iftar yemeğine katılıyoruz, her ilçemizde hemşehrilerimizle birlikte olmaya gayret ediyoruz. Ama sizlerle yaptığımız iftarın, sizlerle birlikte olmanın anlamı, önemi, yeri bizim için ayrıdır. Bu iftar yemeği aynı zamanda, şehitlerimizi anma, onlara duyduğumuz minneti ifade etme vesilesidir. Sizlerle beraberliğimiz, geçmişte, bugün ve gelecekte, bu vatan için, bu millet için canlarını feda eden kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi, unutmadığımızı, unutmayacağımızı, onları her zaman kalbimizde yaşatacağımızı göstermesi bakımından ayrı bir önem taşımaktadır" dedi.

ŞEHİT AİLESİ MİLLET DEMEKTİR

Çanakkale şehitleri, Sarıkamış şehitleri 100 sene sonra bile hatırlanıyor, isimleri saygı ve minnetle yaşatılıyorsa, bütün şehitlerinin isimlerinin de aynı şekilde yaşatılacağını söyleyen Başkan Türel, "Şehitlik makamı bizim için en büyük, en şerefli makamdır, her daim de öyle kalacaktır. Benim için şehit ailesi demek bütün millet demektir. Kendisini vatan ve millet için feda eden bir kahraman, bütün milletin yakını, akrabasıdır; bu itibarla biz hepimiz tek bir aileyiz. Acımız, üzüntümüz birdir, dün de bugün de düşen her şehit ateşi, hepimizin yüreğine düşmektedir. Çünkü biliyoruz ki, bu ülke bunca yıldır, bu kadar desteklenen terör karşısında boyun eğmemişse, bunu kahraman şehitlerine ve gazilerine borçludur" diye konuştu.

TÜRKİYE BU BELADAN KURTULACAK

Başkan Türel şöyle devam etti:

"Bugün biz Antalya'da huzur ve güven içinde yaşıyorsak, şehit ve gazilerimizin ve halen kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimizin sayesinde yaşıyoruz. Türkiye'yi silahla, terörle bölmek isteyenler, bin yıllık kardeşliği bozmak isteyenler cevaplarını almışlardır. Hükümetimiz, demokrasiden taviz vermeden, bölge halkını azami ölçüde korumaya itina göstererek bu mücadeleyi kazanmıştır. İnşallah şimdi sıra bölgenin imarına gelecek ve Türkiye artık bu beladan kurtulacaktır" diye konuştu.

DÜNYAYA ÖRNEK ÜLKEYİZ

Avrupa ülkelerinin birkaç yüz bin mülteci yüzünden birbirlerine girdiğini söyleyen Başkan Menderes Türel, "Bugün İngiltere'de göçmenler yüzünden AB'den çıkmaya çalışıyorlar. Türkiye ise 3 milyona yakın mülteciye ev sahipliği yapıyor ve milletimiz bunu anlayışla, hoşgörüyle karşılıyor. 15. yüzyılda İspanya'dan kaçan Yahudi cemaatine, büyük Sultan Kanuni kucak açmıştı. Bugün de ayrı gayrı yoktur. İkinci Dünya Savaşı'nda Almanya'dan kaçanlara yine kucak açıldı. Rusya'dan kaçan Kırım Tatarları, Irak'tan kaçan Kürtler, hep Türkiye'ye geldiler. Türkiye, bu gücüyle dünyaya örnek bir ülkedir, tarihte de böyleydi, bugün de böyledir, bugün bunu görmeyenler yarın mutlaka göreceklerdir" dedi.

Başkan Türel’den Şehit Ailelerine İftar

Başkan Türel’den Şehit Ailelerine İftar

Başkan Türel’den Şehit Ailelerine İftar

Başkan Türel’den Şehit Ailelerine İftar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber