Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 00:28 Yorum: 0

Başkan Türel'in ilçe ziyaretleri

Türel, Finike'de yapılması planlanan projeleri halka tanıttı

Başkan Türel'in ilçe ziyaretleri

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike ilçesini ziyaret etti.

Türel, ilçedeki bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda, Büyükşehir Yasası ile büyüyen şehirde hizmetlere başladıklarını söyledi.

Önce teşkilatlanmalarını yaptıklarını, sınırları büyüyen büyükşehirlerde teşkilatlarını en hızlı tamamlayan belediyelerden biri olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Türel, "Seçimlerden önce verdiğimiz sözleri unutmayacağımızı söyledik. Seçim vaadi diye uçuk kaçık şeyler söylemedik. Yapabileceğimiz işler için söz verdik, yapamayacaklarımızı da 'yapamayız' dedik" dedi. 

İlçede ilk önce adliye sarayı ve devlet hastanesi sorununu çözmek istediklerini belirten Türel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakan olduğu dönemde bu sorunları aktardıklarını, Erdoğan'ın talimatları verdiğini, kendilerinin de takipçisi olduklarını anlattı.

Adliye sarayının ihalesinin 6 Nisan'da yapılacağını, hastanenin de projesinin hazırlandığını ifade eden Türel, "İhaleye çıkılabilir duruma geldi. Yatırımı Antalya'ya kazandırmak için hepimiz yoğun çaba harcadık. Yerel yönetimle işbirliği içerisindeyiz. Kısa zamanda alandaki binaların yıkım işlemine başlayacağız. 2 ay içinde de temel atma işlemine hazır hale getirmek istiyoruz" diye konuştu. 

Türel, muhteşem sahili ve turizminin yanı sıra portakalı dünyada marka olan önemli bir tarım kentinin çağdaş bir hali bulunmamasının kabul edilebilir olmadığını vurgulayarak, göreve gelir gelmez hal projesinin çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Mart sonunda projenin ihalesini gerçekleştirip nisan veya mayıs gibi kazmayı vurmayı planladıklarına işaret eden Türel, "Ben hep şunu söyledim, Antalya, Finike kazanacaksa ben kaybetsem de sorun değil" ifadesini kullandı.

Türel, ilçede 6 milyon lira maliyetle 9 bin metrekare isale hattı değişikliği, Turunçova bölgesinde 50 kilometre şebeke yenilenmesi, ayrıca atıksu arıtma tesisi, kanalizasyon şebekesi yenilenmesi, kanalizasyon araçları alımı yapılacağını söyledi. Türel, toplam gelecek yılki yatırımlarla yaklaşık 44 milyon liralık kanalizasyon yatırımı gerçekleşeceğini vurguladı.

Arif, Yalnız, Gökçeyaka, Gökbük köyleri sulama tesisin projesi ihale aşamasına geldiğini bildiren Türel, 3 milyon lira maliyeti bulunan tesis ile sulanacak toplam alanın 5 bin 800 dekar olacağını kaydetti.

Finike'de eğitimle ilgili bazı sıkıntılar bulunduğunu dile getiren Türel, Büyükşehir Belediyesine ait 3 bin 800 metrekarelik alanda 5 yıldızlı otel kalitesinde ortaöğretim öğrenci yurdu için proje çalışmalarına başladıklarını belirtti. 

Başkan Türel, Antalya'nın 539 köyü için 2013'te 10 milyon lira olan bütçeyi bu yıl 100 milyon liraya çıkarttıklarına dikkati çekerek, yıl boyunca asfalt, yol bakım, kar mücadelesi çalışmaları yürüttüklerini ifade etti.

Finike'ye, D-400 karayolunda bakımsız bir refüjden giriş yapılarak girildiğini kaydeden Türel, şöyle konuştu:

"220 dönümlük alanda park, bahçe, peysaj çalışmasını gerçekleştireceğiz. Bunun da maliyeti yaklaşık 1 milyon 500 bin liradır. Büyükşehir Belediyesine geçen caddelerin gelirlerini büyükşehir alacak gibi gösteriliyor. Buraya harcayacağım 5 katıdır. Manavgat'ta devraldığımız caddelerin yıllık 2 milyon lira geliri var. Masrafımız ise 10 milyon lirayı buluyor. Bunları söylemiyorlar."

Menderes Türel, her gelişlerinde farklı, güzel projeleri vatandaşlarla paylaşacaklarını belirterek, "Hepsini birden söylemiyoruz. Bir daha gelişimizde sahil projesini de sizlerle paylaşmak arzusundayız. Ne mutlu bize ki Finike Belediyemizle el ele vererek projeleri başarabiliyoruz. Kazanan Finikeliler, Finike oluyor" diye konuştu.

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da ilçede yapılacak işleri Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon ile gerçekleştireceklerini anlatarak, "En fazla şikayet alan konu altyapı. Bu sorunları çözeceğiz. Bazı caddelerimizi büyükşehire devrettik, daha iyi hizmet alabilmek için" dedi. 

Toplantıya AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve bazı ilgililer ile vatandaşlar da katıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber