Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 07 Aralık 2017 - 11:13 Yorum: 0

Başkan Uyar, kadınları siyasette dayanışmaya çağırdı

Kadın Adayları Destekleme Derneği (Ka-Der) İzmir Şubesi tarafından "Nasıl Seçildim" konulu panelde seçilmiş İzmirli kadın siyasetçiler, süreçlerini...

Başkan Uyar, kadınları siyasette dayanışmaya çağırdı

Kadın Adayları Destekleme Derneği (Ka-Der) İzmir Şubesi tarafından "Nasıl Seçildim" konulu panelde seçilmiş İzmirli kadın siyasetçiler, süreçlerini kadınlarla paylaştı. "Ben Siyasette Kadın Dayanışması ile Seçildim" diyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, seçim sürecini ve seçildikten sonra kadınlar ile birlikte yaptığı çalışmaları anlattı. Başkan Uyar, kadınları siyasette daha çok dayanışmaya çağırdı.

İzmir Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleşen panele Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun moderatörlük yaparken, geçmiş dönem milletvekilleri Türkan Miçooğulları ile Güler Aslan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Belediye Meclis Üyeleri Hatice Tatlı, Sultan Tuzlacı, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık ile Refet Bele Muhtarı Hatice Akar yaşadıklarını ve çalışmalarını anlattı. Ka-Der Yönetim Kurulu Üyesi Nuriye Çelik kadın adayları desteklemek için yola çıkan kurumun çalışmalarını anlattı, hedeflerini ortaya koydu. Ka-Der bildirisinde erkek siyasetçi ile kadınların eşitlik içerisinde temsilinin zorunluluğuna dikkat çekildi.

Destek gördüm

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, başkan adaylığı sürecinde KA-DER'den destek gördüğünü ve kadınların dayanışmasının önünde hiçbir engelin duramayacağına dikkat çekti.

Başkanlık görevine geldikten sonra kadınların ekonomik ve sosyal hayatta söz sahibi olmaları için adımlar attığını anlatan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Kadın Girişimi Kooperatifi'nin öncelikle kurulduğunu ve 160 üyesi bulunan kooperatifin 90 üyesinin fiilen birliktelikten ekonomik kazanç sağladığını belirtti. Kadın Muhtarlar Çalıştayı'nı Urla'da düzenlediğini belirten Başkan Uyar, Türkiye'den ve KKTC'den 650 seçilmiş kadını Urla'da buluşturan büyük bir toplantıya da ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Kadın Üretici Pazarı, Girişimci Kadın eğitimleri semt merkezlerinde kadınlara yönelik eğitimlerin ardından Balıklıova'da 18 bin metrekarelik alanda kurulan rekreasyon alanının da köydeki kadınlara emanet edildiğini vurgulayan Başkan Uyar, Urla'daki kadın cezaevindeki kadınlar ve çocuklarla da ilgili özel projelerle çalışmalar yaptığını vurguladı.

Urla'da tarımsal kesimde birçok kadın girişimcinin özel olarak desteklendiğini de belirten Belediye Başkanı Sibel Uyar, "İlçemizde 3 kadın çiftçi ile başladığımız çilek üretimini 28 kadın çiftçi ile sürdürüyoruz. Bu üreticilerimiz mal alım garantisiyle tarım yapıyorlar. Tarımda çalışan üreticilerimizin önemli bir bölümü da kadınlarımız" diye konuştu.

Bilin, başarın

22. Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları da Urla Belediye Başkanı ile geçmişte siyasette paylaştıklarını anlattı. Miçooğulları, kadınların siyasete "Hadi siyasete gireyim" diyerek değil, bilerek, emek vererek öğrenerek girmesini önerdi, "Uğur Mumcu'nun önemli bir sözü var. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz diyor. Siyasete girecek olan kadınlarımız da yapacakları işi bilerek girmeli" dedi. Miçooğulları, Türkiye'nin geleceğinde daha çok kadın siyasetçi için dayanışma önerirken, "Destek verilecek kadın siyasetçilerin ilk ilkesinin de demokratik, sosyal hukuk devletini savunan laiklik ilkesinden ödün vermeyen kadınlar olmalı" dedi.

Başkan Uyar, kadınları siyasette dayanışmaya çağırdı

Başkan Uyar, kadınları siyasette dayanışmaya çağırdı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber