Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Ekim 2016 - 13:03 Yorum: 0

Başkan Uysal, Muharrem İftarı’na katıldı

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Muharrem Orucu dolayısıyla Güvercintepe Hacı Bektaş-ı Veli Cem ve Kültür Evi Derneği'nde gerçekleştirilen...

Başkan Uysal, Muharrem İftarı’na katıldı

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Muharrem Orucu dolayısıyla Güvercintepe Hacı Bektaş-ı Veli Cem ve Kültür Evi Derneği'nde gerçekleştirilen Muharrem İftarı'na katıldı.

Tokat Zile Acısu Köyü Derneği tarafından organize edilen iftar programına, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Başakşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Cüneyt Yılmaz, Başkan Yardımcısı Murat Şahin ve Cemevi Dernek Başkanları'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Hep birlikte okunan duanın ardından katılımcılar oruçlarını açtı.

"Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin bozulmasına müsade etmeyeceğiz"

Programda konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Muharrem ayı, matem ve yas ayıdır. Aynı zamanda birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının da en yoğun hissedildiği, kardeşlik duygularının da pekişmesine vesile olan bir aydır. Yıllar boyu bizleri birbirimizden ayırmak için çabaladılar. O irtibatsızlık, bizim birbirimizi tanımayışımız, mesafeli oluşumuz, farklı düşüncelere sahip olduğumuzu algılamamıza sebep oldu. Bizler yüzyıllardır bu topraklarda birlikte, yan yana yaşıyoruz. Aynı kültürden, gelenekten geliyoruz. Bunu idrak etmek, bu birlikteliği yine aynı duygularla devam ettirmek adına toplumumuzu parçalamak isteyenlere inat dik ve beraber duruş sergileyerek ülkemizde huzurlu bir ortamın oluşmasına katkı sağlamalıyız. Sık sık bir araya geleceğiz. İlçemizde bulunan cemevi derneklerinin ihtiyaç ve sıkıntılarını gidermek adına üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu da belirtmek istiyorum. Allah tuttuğunuz oruçları kabul eylesin" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Özgürel ise "Biz aynı coğrafyanın aynı toprakların insanlarıyız. Yıllardan beri aramızda yapay düşmanlıklar yapay sorunlar oluşturuldu. Bunu kırmak adına iletişimi güçlü kılmak zorundayız. Birbirimizi anlamayı, birbirimizin dertleriyle dertlenmeyi bilmeliyiz. Bu süreçte, bunu gösterdiğimiz tek yürek olduğumuz vatanımıza, yaşadığımız toprağa sahip çıktığımızı gösteren, en yakın olay 15 Temmuz darbe girişimidir. Biz burada hep beraber farklılıklarımızı bir kenara bırakarak kardeş olmayı, bu ülkenin birer evladı olmayı, bir kez daha hatırladık ve bir olduk, birlik olduk, kardeş olduk. Bu topraklarda yaşayan herkes eşittir. Kimseye ayrımcılık yapılmaz. Çünkü bu topraklar hepimizin. Geleceğimize kardeşliğimize hep birlikte sahip çıkacağız. Rabbim ibadetlerinizi kabul eylesin" şeklinde konuştu.

"Aramıza fitne ve fesat sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz"

İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan yaptığı konuşmasında şunları ifade etti: "Kıymetli dostlar, kıymetli canlar, dedelerimiz, hocalarımız sevgili komşularımız, Cenab-ı Allah tuttuğumuz oruçlarımızı kabul eylesin, bizleri başta peygamber efendimiz olmak üzere, muharrem ayında şehitlerin efendisi olarak adlandırdığımız peygamber efendimizin ve onun torunu Hz. Hüseyin'in şefaatine nail eylesin, inşallah. Değerli belediye başkanımız ve ilçe başkanımız birlik ve beraberlik mesajlarını ilettiler. Bende merhum Akif'in bir deyişiyle sizlere seslenmek istiyorum. Diyor ki; Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez. Bizler Elhamdülillah Cenab-ı Allah'ın kuluyuz, Hz. Muhammed'in (sav) ümmetiyiz. Rabbimiz bir, peygamberimiz bir, kıblemiz bir hepimiz Müslümanız. Dolayısıyla birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece bu ülkede huzur içerisinde, güven içerisinde, barış içerisinde inşallah ilelebet yaşayacağız. Aramıza fitne ve fesat sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bize düşen görev budur. Bu vesileyle tekrar muharrem ayınızı, yasınızı sizlerle paylaşıyor, oruçlarımızın Allah katında makbul olmasını diliyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber