Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 25 Şubat 2022 - 17:28 Yorum: 0

Başkan ve eşini yaralayan sanığa 11 yıl 27 ay hapis cezası

Burdur'da ilçe belediye başkanı ve eşine silahlı saldırının 9 sanıklı mahkemesinde karar açıklandı.

Başkan ve eşini yaralayan sanığa 11 yıl 27 ay hapis cezası

Burdur'da ilçe belediye başkanı ve eşine silahlı saldırının 9 sanıklı mahkemesinde karar açıklandı. Olayı gerçekleştiren sanık Evren Erdem 11 yıl 27 ay hapis cezası aldı.

Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve Eşi Fatma Şenel'e yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda karar çıktı. Burdur Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada 9 sanık yargılandı. Burdur E Tipi Cezaevinde tutuklu sanık Evren Erdem, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulunurken, Mümtaz Şenel ve eşi duruşmaya katılmadı.

Son sözü sorulan sanık Evren Erdem, "Takdir mahkemenin" dedi. Mahkeme heyeti kısa aranın ardından kararı açıkladı. Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel'i silahla yaralayan Evren Erdem, "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle silahla kasten yaralama', "Silahla kasten yaralama', "Konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 11 yıl 27 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuksuz sanıklardan Deniz Bağ, Köksal Akın, Şenol Gürcan, Leyla Araz, Mehmet Sezgin Koculu beraat ederken, Mehmet Ekrem Şülen ve Burak Ertekin'e "Suçluyu kayırma" suçundan 5 ay hapis cezası verilerek hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Bir diğer sanık Güngör Kaya'da "Suçluyu kayırma" suçundan 6 ay hapis cezası aldı.

Olayın geçmişi

20 Nisan 2020 yılında gerçekleşen olayda Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel (68) ve eşi Fatma Şenel'in (64) Koyunlar Çeşme Mahallesindeki evine gelen kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Kapıyı kendilerini polis olarak tanıtan kişilere açan Şenel çiftine tabancayla ateş edildi. Başkan Şenel 8 isabet alırken eşi Fatma Şenel'e ayağından 2 mermi isabet etmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber