Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Ekim 2016 - 15:53 Yorum: 0

Başkan Vergili, Avrupa Yerel Yönetimler Parlamentosu’nda konuştu

Karabük Belediye Başkanı ve Avrupa Yerel Yönetimler Parlamentosu üyesi Rafet Vergili, Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen genel kurulda yaptığı konuşma,...

Başkan Vergili, Avrupa Yerel Yönetimler Parlamentosu’nda konuştu

Karabük Belediye Başkanı ve Avrupa Yerel Yönetimler Parlamentosu üyesi Rafet Vergili, Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen genel kurulda yaptığı konuşma, HDP'li belediyelerin "devlet hizmet etmiyor" algısı oluşturduğunu söyleyerek, "Avrupa, yolsuzluklara adı karışan HDP'li siyasetçileri ödüllendiriyor" dedi.

Türkiye'nin bir demokratikleşme süreci yaşadığını ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu sürece her türlü katkıyı verdiklerini ifade eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Türkiye'ye karşı çifte standart uygulayan Avrupalı yöneticilere yüklendi. Hükümetin en doğru kararlarından birinin tüm belediyelere yönelik uyguladığı eşit bütçe, eşit finansman, eşit dağılım politikası olduğunu belirten Başkan Vergili, "Ben hükümetimizin aldığı kararlar ve uyguladığı kanunlar ile bugüne kadar kimseye muhtaç olmadan belediyemizi idare ettim ve kendi kaynaklarımı oluşturdum. Ancak ülkemizin doğusundaki belediyelere baktığımızda üzülüyoruz. Sürekli olarak anti devlet propagandası yapmak için yolları yapmıyorlar, temizlik hizmetini sunmuyorlar ve devlet hizmet etmiyormuş algısı oluşturuyorlar. Devletimizin en fazla teşvik verdiği bölgeler doğu bölgeleri olmasına rağmen yatırımcı gelmemesi için ellerinden gelen her türlü uygulamayı yapıyorlar. Terör örgütü PKK'nın atadığı eşbaşkanlar belediyeleri yönetiyor, seçilmiş başkanlar hiçbir yetkisini kullanamıyor. Benim yönettiğim Karabük'te yaklaşık 50 bin öğrenci var, tabi aralarında Kürt kökenli kardeşlerimizde var. Geçtiğimiz günlerde Van şehrinden Karabük'e okumaya gelen Kürt kökenli bir kardeşimiz belediyeye geliyor ve eşbaşkanı soruyor, çünkü onlar için seçilmiş başkanın hiçbir hükmü yok. Sayın raportörlerin bu konuyu çok iyi incelemesini istiyorum. Eşbaşkan ne söylerse o yapılır, belediye meclisleri ve eşbaşkanlar terör örgütünün istekleri doğrultusunda tüm uygulamaları yapar. HDP'li belediyelerde bunlar yaşanırken, Kürt kökenli vatandaşlarımızın yoğunlukta olduğu Kars vilayetimiz MHP'li bir başkan tarafından yönetiliyor ancak bu sorunlar orada yaşanmıyor" dedi.

"Dünyaya örnek bir belediyeyiz"

Avrupa Yerel Yönetimler Parlamentosu Muhafazakâr Reformist Grubu üyesi ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili konuşmasının devamında ise, 50 bin öğrencisi olan ve aynı zamanda bir sanayi şehri olan Karabük'ün 7 yıldır belediye başkanlığını yaptığını anlatarak, "Bu süre içinde maaş almadım, belediyenin makam aracını kullanmadım, maaşımla öğrencilere burs verdim, tüm misafirlerimi kendi bütçemden ağırladım, belediye imkânlarını kullanmadım, seçim kampanyalarında bağış kabul etmedim. Siyasi partilerden hiçbirine aday olabilmek için ricada bulunmuyorum. Yolsuzluk anlamında dünyada örnek gösterilecek bir belediye yönetiyoruz. Bu konuda dünyada örnek bir belediyeyiz. Devlet tarafından yılda iki kez denetleniyoruz, ihalelerimizi, meclis toplantılarımızı halka açık yapıyoruz" diye konuştu.

"Avrupa yolsuzluklara adı karışan HDP'li siyasetçileri ödüllendiriyor"

Yolsuzlukla mücadelede yöneticilerin işe kendilerinden başlaması gerektiğini kaydeden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Öncelikle seçim zamanında aday olabilmek için yapılan ricalarla başlayıp, seçim kampanyalarında alınan maddi ve manevi desteklerle devam eden ve yaşam tarzına dönüşen yolsuzluğun yalnızca ahlaki ve vicdani olarak engellenebileceğine inanmaktayım. Yönetimlerde gelişmiş ülkelerde yolsuzluk daha az görülebilir, ancak bu ülkelerin de değişik sermaye grupları ile yolsuzluk ihraç ettiği de bir gerçektir. Bir Alman firmasının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 10 yıl ara ile yaşadığı rüşvet skandalı buna en güzel örnektir. Ayrıca Avrupa Birliği Yatırım Fonları ile yolsuzluğa destek olunmaktadır ve buna acil önlem alınmalıdır. Bu yolsuzluklar özellikle altyapı için verilen fonların kullanmasında daha fazla yaşanmaktadır. Bunun dışında terör olaylarının yoğun yaşandığı ülkemizin doğusundaki belediyelerde örgütün baskısı ile yolsuzluğun her türlüsüne rastlanmakta, yolsuzluktan görevden alınan belediye başkanları ve meclis üyelerine yönelik yapılan hukuki uygulamalar Avrupa Birliği'nde insan hakları ihlali olarak değerlendirilmekte ve bu insanlar adeta ödüllendirilmektedir. Özellikle Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere ve diğer AB ülkeleri ile iş yapan yönetimler iyi denetlenmeli, AB fonlarının kullanımı yakından takip edilmeli, Avrupa Birliği Meclisi yolsuzluklara adı karıştığı için görevden alınan insanları cesaretlendiren kararlarını ve raporlarını yeniden gözden geçirmelidir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber