Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:10 Yalova’da su sporları sezonu açıldı15:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tüm dünya gibi bizim de sorunumuz olan enflasyonun...15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...
Sami Er
Yerel 27 Ocak 2021 - 13:53 Yorum: 0

Başkan Yalçın: "Hiç kimse kitaba uzak kalmayacak"

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından kırsaldaki vatandaşların kitaba ulaşması için hazırlanan gezici kütüphane aracı, düzenlenen törenle...

Başkan Yalçın: 'Hiç kimse kitaba uzak kalmayacak'

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından kırsaldaki vatandaşların kitaba ulaşması için hazırlanan gezici kütüphane aracı, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Talas 7/24 Kütüphane ve Kültür Merkezi'ndeki törende Talas Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında gezici kütüphane aracının tahsisi için protokol imzalandı. Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun, araçla ilgili bilgiler vererek, "Buradaki İlçe Halk Kütüphanemize bağlı olarak gezici bir kütüphanemiz daha oldu. Yani mobil bir araç. Merkezdeki kütüphaneye gelemeyen okuyucular için kitaplar bu araçla götürülecek. İçerisinde şu an bin 500 kitap var ve sürekli güncellenecek. Araçta internet hizmeti de mevcut. Başkanımızla büyük bir uyumla çalışıyoruz. Kendisi kütüphaneye büyük önem veriyor. Bu hizmetlerden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Eğitime her zaman katkı sağladıklarını belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, "Şehrimizin tek 7/24 kütüphanesi Talas'ta. Günde 930 kişiye hizmet veriyor. Gelen talep ve yoğunluktan, ne kadar isabetli bir iş yaptığımızı görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kırsaldaki her okulumuzda kütüphane bulunmuyor. "Bunu bir mobil hizmete dönüştürüp nasıl yaparız" derken İl Kültür ve Turizm Müdürümüz bize destek oldu. Bu gezici kütüphaneyi, buraya ulaşamayan okuyucularımız için her mahallemize göndereceğiz. Çalışma sistemi, kitabı verip haftaya geri alınacak şekilde olmayacak. Kırsal mahalleye gidildiğinde sosyal tesisten çay kahve ikramıyla birlikte görevliler eşliğinde çocuklarımız ve velileri kitap okuyacaklar. Bu araç birincisi, inşallah sonra iki ve daha fazla olur. Talasımıza hayırlı olsun." dedi. Konuşmaların ardından Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun tarafından gezici kütüphane aracının Talas Belediyesi'ne tahsisini içeren protokole imza konuldu. Daha sonra heyet mobil kütüphanede incelemelerde bulundu.

Gezici kütüphaneyi gezen okuyucular da merkezdeki kütüphaneye gelemeyenler için sağlanan bu hizmetten dolayı Başkan Yalçın'a teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber