Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Aralık 2016 - 13:23 Yorum: 0

Başkan Yanılmaz, kuzey imar yolunu inceledi

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, çalışmaların hızla devam ettiği Kuzey İmar Yolu'nun birinci etabında incelemelerde bulunarak, şehrin önemli...

Başkan Yanılmaz, kuzey imar yolunu inceledi

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, çalışmaların hızla devam ettiği Kuzey İmar Yolu'nun birinci etabında incelemelerde bulunarak, şehrin önemli ana arterleri arasında yer alacak yolun 2017 yılında hizmete sunulacağını söyledi.

Çaydaçıra-Zafran mahalleleri arasında bağlantı sağlayacak 30 metre genişliğinde bin 950 metre uzunluğundaki Kuzey İmar Yolu'nun birinci etabında çalışmalar ilerliyor. Elazığ Belediyesi tarafından şehrin trafiğine alternatif çözüm getirmek amacıyla yapımına başlanan Kuzey İmar Yolu, Çayda Çıra Mahallesi'nden başlayarak Pertek yoluna, oradan da Ulukent'e, Ulukent'ten de Doğukent üzerinden Karşıyaka ve Bingöl yoluna inecek bir bulvar olacak. Kuzey İmar Yolu batı yönünde ise Çaydaçıra Mahallesi'nden Keban yoluna, oradan da Baskil yoluna uzanacak. İncelemelerin ardından bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Kuzey İmar Yolu, Elazığ'ın en önemli arterlerinden biri olacak. Çaydaçıra Mahallesi'ni Zafran'a ve oradan da Yeni Mahalle'ye, doğu tarafından ise Çaydaçıra Mahallesi'ni Keban yoluna bağlayacak önemli bir ana arterdir. 30 metre genişliğinde, şehirlerarası yol kalitesinde olacak. Kış sezonunun gelmesi nedeniyle şehir merkezindeki yol çalışmalarımızı burada daha da yoğunlaştırdık. 2017 yılına girmeden yol zeminini düzeltmiş olacağız. Daha sonra gerçekleştireceğimiz çalışmalarının ardından da 2017 yılında bu yolu hizmete sunmuş olacağız" dedi.

Kuzey İmar Yolu'nun kendi mahalleleri adına da çok önemli olduğunu ifade eden Zafran Mahalle Muhtarı İbrahim Köroğlu, "Burada çok büyük bir iş yapılıyor. Elazığ Belediyesi ekipleri gece-gündüz demeden yoğun bir mesaiyle çalışıyorlar. Sayın Başkanımız bu çalışmaya çok önem veriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kuzey İmar Yolu birinci etabında 6 adet menfez yapımının tamamlanmasının ardından, dolgu çalışmaları devam ediyor.

Başkan Yanılmaz, kuzey imar yolunu inceledi

Başkan Yanılmaz, kuzey imar yolunu inceledi

Başkan Yanılmaz, kuzey imar yolunu inceledi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber