Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 14 Aralık 2017 - 11:03 Yorum: 0

Başkan Yaşar Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’nde

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yerel ve uluslararası kamu kurumları, iş dünyasının önde gelen dernek ve birliklerinin resmi destekleri ve katılımları...

Başkan Yaşar Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’nde

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yerel ve uluslararası kamu kurumları, iş dünyasının önde gelen dernek ve birliklerinin resmi destekleri ve katılımları ile Eur Asia Strategies tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi'ne katıldı. Yaşar, "Yaşanabilir, sürdürülebilir bir dünyayı gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi olmalıdır" dedi.

Ankara Sheraton Otel'de geleceğin akıllı teknolojilerinin, ulaşım sistemlerinin, enerji altyapılarının, sağlık ve güvenlik sistemleri ile kentsel dönüşümün konuşulduğu zirvede Yenimahalle, Tepebaşı, Odunpazarı ve Selçuklu Belediye Başkanları, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Selçuk Özdil'in moderatörlüğünde "Akıllı Şehirler ve Şehirliler: Sürdürülebilir ve Dayanıklı Yerleşimleri için Ortak Vizyon" başlığı altında bilgi, birikim ve çalışmalarını anlattı. "Bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı, biz onu torunlarımızdan ödünç aldık" diyerek sözlerine başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yaşanabilir, sürdürülebilir bir dünyayı gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi olmalıdır. Eğer bir an evvel karbon salınımını azaltmaz ve yenilenebilir enerjiyi olabildiğince hayatımıza sokmazsak çocuklarımıza miras bırakacağımız yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya hayal olmaktan öteye geçemez" dedi.

Yenimahalle Belediyesinin Teknopark, güneş enerjisiyle çalışan parklar, akıllı bina, doğalgazdan elektrik üretimi, geri dönüşüm projeleri gibi çalışmalarından da bahseden Başkan Yaşar, "Enerjinin doğru ve verimli kullanımının sağlanması, çevre dostu fabrika ve binaların önemi, atıkların değerlendirilmesi ve kaynağında ayrıştırılmasının önemi, kentin akıllandırılarak analiz edilmesi, denetlenmesi, oluşturulan verilerin paylaşılması ve kentin verimli yönetilmesinin önemini biliyor, imkanlarımız çerçevesinde elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber