Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 18 Ocak 2018 - 16:34 Yorum: 0

Başkan Yavuz Şahin’den kadro talebi

Şeker-İş Sendikası Erciş Şube Başkanı Yavuz Şahin, fabrikalarında yıllardır geçici işçi olarak çalışan işçilere kadro verilmesi talebinde bulundu.

Başkan Yavuz Şahin’den kadro talebi

Şeker-İş Sendikası Erciş Şube Başkanı Yavuz Şahin, fabrikalarında yıllardır geçici işçi olarak çalışan işçilere kadro verilmesi talebinde bulundu.

Erciş Şeker Fabrikasındaki geçici işçilerle birlikte açıklamalarda bulunan Şahin, Türkiye şeker fabrikalarına yıllarını veren binlerce çalışanın ülkesi için alın teri döken, ekmek parası için çalışan işçi kardeşleri olduğunu söyledi. Şahin, "İsteğimiz odur ki, bacamız tütsün, soframızda aş ve ekmek olsun. Çocuklarımız sağlıklı ve gelecek kaygısı duymadan büyüsün. Şeker sanayinde yıllardır çalışan muvakkat işçilerimizin; tecrübelerinin, emeklerinin ve umutlarının yok edildiğine şahit oluyoruz. Bu hak kaybının önüne geçilmesini istiyor, her türlü fedakarlığı yapacağımızı da beyan ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın daha önce yaptığı açıklamayla 950 bin kamuda çalışan taşerona kadro verilmesi için gerekli bakanlıklara talimat vererek Kanun Hükmünde Kararnameyle bu kadrolar verilecektir. Kanun Hükmünde Kararname ile çıkarılan taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin beklentilere kısmen cevap verdiğini, fakat 2007 yılındaki kadro çalışmasından mahrum kalan işçilerimiz o günden bugüne kadar son kadro yasasını dört gözle bekleyen şeker çalışanlarının son KHK'da KİT'lerin devre dışı kalmasıyla şeker sanayinde çalışanlarla ilgili süre uzatımı yapıldığını hatırlattı. Bu düzenlemede çalışma sürelerinin 5 ay 29 günden 9 ay 29 güne çıkarıldığı, çalışanları olarak üretimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi ve iş barışımızın bozulmaması için biz geçici işçilere kadro verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber