Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 17:44 Yorum: 0

Başkan Yazıcı: “Gönüllülük ruhunu her sokağa yayacağız”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'nda görev alan "Kadın Kent Gönüllüleri'yle...

Başkan Yazıcı: “Gönüllülük ruhunu her sokağa yayacağız”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'nda görev alan "Kadın Kent Gönüllüleri'yle bir araya geldi. Başkan Yazıcı, "Bir engelli çocuğun tiyatroda yer alması, halk oyunları oynamasının ailesine verdiği mutluluğun karşısında maddi bir ölçü yoktur veya bir yaşlıya yalnız olmadığını hissettirebilmek bazen ayni ve nakdi yardımın çok ötesinde bir duygudur" dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü İlhan Çöpoğlu, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yönetim Kurulu ve Kadın Kent Gönüllüleri, Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen gönüllüler yemeğinde bir araya geldi.

"Birlikte başarıyoruz"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'nın başarılarına dayanak oluşturan ekip ruhunu hatırlattı. Yazıcı, "Bu ailenin büyümesindeki en önemli etken ekip ruhudur. Çok güzel bir yol açmanın mutluluğunu yaşıyoruz ama kaliteyi devam ettirebilmek, büyütebilmek adına her birimizin payı var. Uyumlu çalışmak, birbirimizle iyi iletişim kurmak, birbirimizin gücünü arttırarak daha yukarılara taşımak, birbirimiz motive etmek bizi başarılara ulaştırıyor. Tuzla'da "ben gönüllüyüm" diyen herkesin her söylediği ve yaptığı Tuzla Belediyesi ve Gönül Elleri Çarşısı'na mal oluyor. Gönül Elleri Çarşısı'nın imajı, iyiliğin büyümesi ve yayılması, tarafsızlığı için bu imajı sürdürme sorumluluğumuz büyük ve ağır ama siz bunun üstesinden geliyorsunuz. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yönetim Kurulu olarak yapılan her işi detaylı bir şekilde inceliyoruz, analiz ediyoruz. Tek başımıza yapamayacağımız birçok şeyi birlikte çok güzel bir şekilde yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başkası için bir şey yapmak çok kolay değil. İnsanlar çok bencil oldu artık herkes kendisine çalışıyor. Ya da bir takım maddi karşılığı olmayan hiçbir hizmeti yapmak istemiyor insanlar. Bu açıdan da fark oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dr. Fatma Yazıcı, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nde Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Gönül Evi'ni de hizmete kazandıracaklarını söyledi.

"Her sokağa bir gönüllü"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Gönül Elleri Çarşısı'na katılan yeni Kadın Kent Gönüllüleri'ne teşekkür etti ve katılımın artarak Tuzla'nın her sokağında bir gönüllü olmasını hedef gösterdi. Bu hedefin amacını paylaşan Başkan Yazıcı, "İnsanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri olan gönlünü verebilmesi, ihtiyaç sahibine yardım edebilmesi, merhamet duygularının gelişebilmesi konusunda yeni katılımcılar olması beni çok mutlu etti. Amacımız, her mahallede, her sokakta bir gönüllü olmasıdır. Her sokağa kadar inebilen gönüllü ağını oluşturabilirsek bizim sınırlarımızda ve sorumluluk alanımızda "ben açım', "ben soğukta ortada kaldım', "benim ihtiyacım var" diyen herkese ulaşırız, hiç kimse çaresizlik içinde uzanacak bir eli beklemez. İhtiyaç sahibinin ihtiyacı olduğunu öğrenebilmemiz ve mutlaka ondan haberdar olmamızın tek yolu her sokakta bir gönüllünün olmasıdır. Tuzla'nın her yerinde gönüllülük ruhunu geliştirebilmesi, merhamet duygularının arttırabilmesi sizin kadar olmasa bile duygu ve sorumluluk ile hareket edebilirse işimiz kolaylaşacak. Şehri emin olarak bir şehrin her şeyiyle bize emanet edildiğini biliyoruz. Kimsesizi, fakiri, yetimi, dulu, ortada kalmış insanı, içinde yaşayan ağacıyla bu emaneti almış olduğumuzu düşünürsek; bir imkanımız var da ulaşamıyorsak bu konuda kendimizi sorumlu ve mesul hissediyoruz" dedi.

"En çok Gönül Elleri Çarşısı'nın hizmetlerinden mutluluk duyuyorum"

Başkan Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'nın kadın emeği ve gönül zenginliği ile sürdürdüğü hizmetlerin kendisine en büyük mutluluğu veren hizmet olduğunu söyledi. Yazıcı, "Gönüllülük ruhunu her işimize katmaya çalışıyoruz. Toplumunun tamamını sürece dahil etmeden sadece kamu otoritesi ile başaramayacağımıza yüzde 100 inanıyoruz. Gönüllülük ruhu katılmayan işlerin bir noktada kalacağına inanıyorum. 2009 yılından itibaren de en çok gönüllülerimizin yaptığı bu hizmetlerden, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'nın hizmetlerinden mutluluk duyuyorum. Gönül Elleri Çarşısı, her yerde gururla anlattığım bir hizmettir. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren 14 bine yakın aileye dokunabilen, binlerce çocuğa, yetime, kimsesize, engelliye, dula, ihtiyaç sahiplerine yetişebilen bir organizasyonun sahibi olan Tuzla Belediyesi'nin Belediye Başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bunu başarabileceksek bir defa geniş bir yüreğe sahip olmak lazım. Bunu en iyi şekilde yapabilmek için de kadın olmak lazım. Kadınların bu konudaki gayreti, şefkati ve merhametinin her zaman daha üstün olduğunu, kadınların bu yaklaşımının bizim işimizi daha da kolaylaştırdığını, gerçek ihtiyaç sahibine yardım elini uzattığını, yardım almayı hak etmeyeni kesinlikle reddettiğini, kadınların bu konuda daha ince ve keskin çizgilerle hareket ettiğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

"Gerçek hedefine ulaşmayan yardımın anlamı yok"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasını şu şeklide sürdürdü: "Birçok belediye bu organizasyonun nasıl sürdürüldüğünü öğrenmek için Gönül Elleri Çarşısı'nı ziyaret ediyor. Bu başarının esasında çok para ayırmak, yer ayırmak yatmıyor, gerçekten gönlü zengin ve geniş kadınları, gönüllüleri bulabilmek gerekiyor. Yardımı herkes dağıtabilir ama gerçek hedefine ulaşmayan yardımın anlamı yok. Örneğin bir engelli çocuğun tiyatroda yer alması, halk oyunları oynamasının ailesine verdiği mutluluğun karşısında maddi bir ölçü yoktur. Veya bir yaşlıya yalnız olmadığını hissettirebilmek bazen ayni ve nakdi yardımın çok ötesinde bir duygudur. Onların da yaptıklarımız karşısında bize şefkat duyguları göstermesi sadece ayni veya nakdi yardımların sonucu değildir."

"Yardımlaşmayı, paylaşmayı ve dostluğu kendimize düstur edindik"

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'nda kuruluşundan bugüne görev alan Kadın Kent Gönüllüsü Neşe Baran ise konuşmasında, "Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı kurulduğu ilk günden beri bu hayır kervanının bir parçası olmaktan onu duyuyorum. Hayatın zorlukları içinde yaşamaya çalışan insanlara uzanan el olmak, bizlere sonsuz mutluluk veriyor. Bizler burada yardımlaşmayı, paylaşmayı ve dostluğu kendine düstur edinmiş bir ailenin fertleriyiz. Bizlere bu imkanları veren ve desteğini bizlerden hiç esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı'ya ve değerli eşleri Dr. Fatma Yazıcı'ya gönülden teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Başkan Şadi Yazıcı ve eşi Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'nın yeni Kadın Kent Gönüllüleri'ne rozet ve gönüllü kimlik kartlarını verdi. Öğretmenlik yapan gönüllülere de, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle hediye verildi. Kasım ayı gönüllüleri seçilen Çocuk ve Gençlik Komisyonu'ndan Öznur Durak, El Sanatları Komisyonu'ndan Aynur Morgül, Yaşlılar Komisyonu'ndan Hümeyra Kaya ve Eğitim Komisyonu'ndan Birsen Karahan'a Yazıcı çifti tarafından çiçek verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber