Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mayıs 2016 - 16:18 Yorum: 0

Başkan Yıldız’dan Engelliler Derneğine Ziyaret

Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız ve beraberindekiler, Engelliler Haftası nedeniyle Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Mesut...

Başkan Yıldız’dan Engelliler Derneğine Ziyaret

Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız ve beraberindekiler, Engelliler Haftası nedeniyle Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Mesut Keskin'i makamında ziyaret ettiler.

Başkan Vekili Fatma Yıldız, Belediye Eş Başkan Yardımcısı Behçet Kanat ve beraberindeki belediye meclis üyeleri, Engelliler Haftası münasebeti ile Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şubesi'ni ziyaret ederek, engellilerin belediye şehir içi otobüslerine ücretsiz binmelerini sağlayacak otobüs kartları verdi. Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin ortak kararı sonucu 10-16 Mayıs tarihlerinin Engelliler Haftası olarak kutlandığını belirten Başkan Yıldız, "Bizler yaşadığımız sürece, ortak mekanları paylaştıkça her zaman bizleri ilgilendiren konularda beraber olabilmeliyiz. Hayatımızı, kararlarımızı ortaklaşmalı ve çalışmalarımızda bir birimize destek olmalıyız. Bedensel engellilik, hayatı belli oranda zorlaştıran bir yönü olduğu gibi, hayata bu şartlarda sımsıkı sarılıp yoğun bir emek ortaya konularak yaşamı daha da anlamlandırıldığı yönü de vardır. Vatandaşlarımızın toplu yaşam alanlarındaki taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için büyük sorumluluklar içerisindeyiz. Bizler, fiziksel engelli olan arkadaşlarımıza karşı daha duyarlı olmalıyız. Yerel yönetimler boyutuyla kentimizde kurumsal düzeyde yürüttüğümüz ve bundan sonra yürüteceğimiz tüm çalışmalarımızda halkımızın tüm kesimlerini katmak ve kararları ortak vermek için katılımcı belediyecilik adına ciddi bir çaba içerisindeyiz. Bu kapsamda bedensel engelli arkadaşlarımız da hassasiyetlerimiz arasındadır. Kentimiz için maddi imkanlar dahilinde en büyük hedefimiz, engelli arkadaşlarımız için yaşamın her alanını daha yaşanılır kılmak adına yollarımızı, kaldırımlarımızı, binalarımızı, sosyal donatı gibi tüm toplu yaşam alanlarını bedensel engelli kardeşlerimizin şartları değerlendirilerek inşası sağlanmaya çalışılacaktır. Trafik kazaları, iş kazaları, çeşitli sağlık sorunlarından kaynaklı bizlerinde her an birer fiziksel engelli olma ihtimalini unutmamak lazım. Kendi dışımızdakini düşünmesek bile, sosyal yaşam alanlarımızı birazda kendi geleceğimiz için hazırladığımızı unutmamak gerekiyor. Engelliler Haftası vesilesi ile tüm engelli kardeşlerimizin ve yakınlarının haftasını kutlar, yaşamları boyunca sağlık, sevgi ve huzurlu olmalarını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber