Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Ekim 2016 - 15:14 Yorum: 0

Başkan Yılmaz yemeğini öğrenci kantininde yedi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 2016-2017 akademik yıl açılışına katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, daha sonra kantinde...

Başkan Yılmaz yemeğini öğrenci kantininde yedi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 2016-2017 akademik yıl açılışına katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, daha sonra kantinde sıraya girerek öğrencilerle birlikte yemek yedi.

OMÜ, 2016-2017 akademik eğitim-öğretim yılı açılışı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle yapıldı. Açılış programında konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, tramvay üniversite hattı hazırlıklarının hızla devam ettiğini söyledi. Yılmaz, "Yuvarlık konuşmak adına söylemiyorum. Projenin kaynak çözümlemesinde büyük mesafe alındı. Proje hazırlıkları, fizibilite çalışmaları hızla sürüyor. 2 yıl içerisinde treni buraya çıkaracağız. Tıp fakültesi hastanesine çıkmakla kalmayacak. Kampus içini de kapsayacak şekilde 400 metrelik iç olacak" diyerek müjdeyi verdi.

OMÜ'nün faaliyet alanın büyüklüğü, konuşlandığı alanın genişliğiyle de Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasında olduğu bilgisini veren Başkan Yılmaz, OMÜ'nün şuan Kurupelit Yerleşkesinde sadece 10 bin dönüm alan üzerinde hizmet verdiğini kaydetti. Türkiye'deki tüm üniversiteler arasında arazi genişliği bakımından da OMÜ'nün ilk 50 arasında olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, "OMÜ büyük bir üniversitedir. Bilmeyenler duysun. İlçelerdeki fakülteleri, yüksek okulları katınca devasa bir yapılaşma ortaya çıkıyor. 62 bin insan üniversiteye geliyor. Üniversitemizle hep gurur duydum, duyacağım ve bu şehirde duyacak. Çocuklarımıza daha iyi modern bir şehir, üniversite şehri yapma konusunda büyük mesafeler aldık. Bu çalışmalarımız var gücümüzle enerjimizi kullanarak devam edecek" şeklinde konuştu.

Açılış töreninin ardından öğrenci kantinine giden Başkan Yılmaz, sıraya girerek yemek aldı ve öğlen yemeğini öğrencilerle birlikte yedi. Başkan Yılmaz, "Aklıma öğrencilik yıllarım geldi. Az mı girdik bu sıralara" ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz yemeğini öğrenci kantininde yedi

Başkan Yılmaz yemeğini öğrenci kantininde yedi

Başkan Yılmaz yemeğini öğrenci kantininde yedi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber