Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 04 Eylül 2016 - 17:18 Yorum: 0

Başkan Yücelik: “yeni teşvik paketi bölgemizi şaha kaldıracak”

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Diyarbakır'da açıklanan Doğu ve...

Başkan Yücelik: “yeni teşvik paketi bölgemizi şaha kaldıracak”

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Diyarbakır'da açıklanan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yatırım Teşvik Paketinde yer alan teşvik ve yatırımların her iki bölgeyi de şaha kaldıracak boyutta olduğunu ifade ederek, paketi memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

Erzurum'un da aralarında bulunduğu 5 cazibe merkezine bağlı 23 ilde uygulanacak olan teşvik ve yatırımların, terörden zarar gören vatandaşların yaralarını saracağına ve iş dünyasının sıkıntılarına çözüm getireceğini ifade eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, "Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın açıkladığı pakete göre 4 yıl içerisinde özel sektör yatırımlarıyla birlikte toplam 140 milyar liralık bir yatırımın öngörülmesi, bu paketin ne derece kapsamlı olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştu.

Devletin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu kalkındırmak için attığı bu büyük adımın özel sektörden de karşılık bulacağına belirten Başkan Yücelik, "Bizler yıllardan bu yana bu bölgelerin gelişmesi ve kalkınması için atılması gereken adımları her platformda dile getirdik. İlimizi ayrıcalıklı kılacak olan teşviklerin gerekliliğini ve bu yöndeki taleplerimizi, görüştüğümüz her hükümet yetkilisine ve ilgili devlet kurumlarının üst düzey yöneticilerine sunduk. ETSO olarak bugüne kadar iki kez, "Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu" düzenleyerek, şehrimizin sorunlarını çözüm önerileriyle birlikte masaya yatırdık. Son dönemde ise yine Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'ın telkiniyle şehrimizin gelişip kalkınmasını hızlandıracak projelerin hayata geçirilmesi ve bölgeler arası kalkınmışlık farkının en aza indirilmesi için belirlenen sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması adına yaklaşık 3 aydan bu yana "Erzurum İl Profili ve Yakın Projeksiyonu" isimli bir çalışma yaptık. Bu çalışmamızda öne çıkan unsurların bu pakette karşılık bulması biz ayrıca mutlu etti. Bunun için de Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'a de teşekkür ediyoruz. İnşallah her zaman ifade ettiğimiz gibi artık söylemden eyleme geçme zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Her iki bölgede tarımdan, sanayiye, hizmet sektöründen inşaata, ulaşımdan sağlık sektörüne kadar birçok sektörün önünü açacak olan yeni teşvik paketinde Erzurum'un cazibe merkezlerinden biri yapılmasından dolayı Başbakan Binali Yıldırım'a bir kez daha teşekkür eden Başkan Yücelik, "Hükümetimizin bölgelerimize pozitif ayrımcılık sağlayacak olan bu pakete bizler de iş dünyasının ve özel sektörün temsilcileri olarak her türlü desteği vereceğiz. Umut ediyoruz ki, hükümetimizin kararlılığı, vatandaşlarımızın desteği ve bu yatırım ve teşviklerin sağlayacağı yeni imkanlar, terör örgütlerinin belini kıracak ve o örgütleri maşa olarak kullanan şer odaklarına en güzel cevap olacaktır" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber