Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 13:33 Yorum: 0

Başkanlık ve sivil anayasaya Platform Adana’dan tam destek

Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saygılı, büyüyen ve güçlenen Türkiye'nin önündeki engellerin kaldırılması için başkanlık sistemi...

Başkanlık ve sivil anayasaya Platform Adana’dan tam destek

Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saygılı, büyüyen ve güçlenen Türkiye'nin önündeki engellerin kaldırılması için başkanlık sistemi ve milletin onayından geçmiş sivil anayasanın şart olduğunu söyledi.

Saygılı, yaptığı açıklamada, başkanlık ve yeni anayasa konusunda kaybedilen her anın milletin aleyhine işlediğini belirtti.

Milletin artık ayağına bağlanmış prangalardan kurtulmak istediğini ifade eden Saygılı, "Milletimiz, darbelere zemin hazırlayan anayasadan kurtulmak istiyor. Meclisimiz, milletin bu talebine kulak vermeli; büyüyen, güçlenen Türkiye'nin önündeki engelleri tek tek kaldırmalıdır. Milletimizin beklentisi bu yöndedir" dedi.

İpe un serilerek sivil anayasa ve başkanlık sisteminin daha fazla geciktirilmemesi gerektiğini ifade eden Saygılı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Her geciken zaman kalkınmamızda, gelişmemizde ayağımıza bağ oluyor. Her gecikme, içerideki ve dışarıdaki darbe sevicilerin iştahını kabartıyor. Bizler bir daha 12 Eylüller, 28 Şubatlar ve 15 Temmuzlar yaşamak istemiyoruz. Canlar kaybetmek istemiyoruz. Geleceğe güvenle bakan, üreten, ihracat yapan bir ülkenin vatandaşları olarak bakmak istiyoruz."

Platform Adana olarak, 2003 yılından bu yana Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini savunduklarını vurgulayan Saygılı, şöyle devam etti:

"Yıllardır "başkanlık sistemi ve milletimizin onayından geçmiş sivil anayasa olmazsa olmazımızdır" diyoruz. Millet iradesine sunulacak bu çalışmalara katkı koyan milletvekillerimizi ve siyasileri, tarih ve milletimizin derin yüreği kayıt altına alacaktır ve takdirle anacaktır."

Başkanlık ve sivil anayasaya Platform Adana’dan tam destek

Başkanlık ve sivil anayasaya Platform Adana’dan tam destek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber