Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Yerel 13 Mayıs 2016 - 12:08 Yorum: 0

Başkent Tiyatroları’na “Muhsin Ertuğrul Tiyatro Ödülü”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları'nın "Bir Adam Yaratmak" isimli oyunu, Genç Türkiye Zirvesi (GTZ) Akademi Ödül Töreni'nde "Muhsin Ertuğrul...

Başkent Tiyatroları’na “Muhsin Ertuğrul Tiyatro Ödülü”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları'nın "Bir Adam Yaratmak" isimli oyunu, Genç Türkiye Zirvesi (GTZ) Akademi Ödül Töreni'nde "Muhsin Ertuğrul Tiyatro Ödülü"ne layık görüldü.

Yönetmenliğini Mehmet Tahir İkiler'in yaptığı Başkent Tiyatroları'nın "Bir Adam Yaratmak" isimli oyunu, İstanbul Şehir Tiyatrosu ve İstanbul Devlet Tiyatrosu oyunlarının aday olduğu eserler arasından birinci olarak seçildi. Yıldız Teknik Üniversitesi'nin öncülüğünde bu yıl Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Genç Türkiye Zirvesi, 2013 yılından bu yana Türkiye'nin 81 ili ve dünyanın 165 ülkesinden yaklaşık 3 bin stratejik vizyon sahibi gencin katıldığı bir platform olarak toplanıyor. Hizmet ve eserleriyle kültür, sanat, teknoloji, bilim, sanayi ve ekonomi hayatına önemli katkılarda bulunanları motive etmek ve onurlandırmak amacıyla dağıtılan GTZ Akademi Ödülleri, ilk kez 2015 yılında 11 farklı kategoride 17 bin 823 kişinin oylamasıyla sahiplerini buldu. Bu yıl da 20 farklı kategoride belirlenen onlarca aday arasından binlerce kişi tarafından oylanarak ödüle layık görülenler belirlendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları da belirlenen 20 ayrı kategoriden biri olan "Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu Ödülü" için 5 aday arasından birincilik ödülüne layık görüldü. İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun "Şekerpare", İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun "Cibali Karakolu", İstanbul Devlet Tiyatrosu Profesyonel ve Moda Sahnesi'nin "En Kısa Gecenin Rüyası" isimli oyunlarıyla yarışan Başkent Tiyatrosu'nun "Bir Adam Yaratmak" isimli oyunu, adaylar arasından birinci seçildi.

Hizmete girdiği 1994 yılından itibaren geleneksel ile modern tiyatro örneklerinin yer aldığı oyunlarla Başkentlilerin karşısına çıkmayı ilke edinen Başkent Tiyatroları, Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli sanatsal kurumlarının başında yer alıyor. Oyunları yüzde 97 gibi doluluk oranıyla kapalı gişe olarak sahnelenen Başkent Tiyatroları'nın Necip Fazıl Kısakürek'in ünlü eserinden sahneye konulan "Bir Adam Yaratmak" isimli oyunu da 1996 yılından bu yana tam 700 kez sahnelendi. Turnelere de çıkarak 25 ilde bu oyununu sahneleyen Başkent Tiyatroları'nın 20 yıldır sahnelenen 3 perdelik oyununu 300 bine yakın Ankaralı tiyatrosever izledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber