Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 21 Nisan 2014 - 13:08 Yorum: 0

Basketbol antrenörü Van'daki çocukları unutmadı

Hakkari'de geçen yıl yürüttüğü çalışmalarla "Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü"ne layık görülen antrenör Şimşek, sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya ile Van'daki köy okuluna yardım ulaştırdı

Basketbol antrenörü Van'daki çocukları unutmadı

HAKKARİ (AA) - Türkiye Basketbol Federasyonunca (TBF) geçen yıl "Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü"ne layık görülen basketbol antrenörü Mahmut Şimşek, bu kez sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya ile Van'daki köy okuluna yardım ulaştırdı.

Federasyon tarafından "çalkantılı dönem geçiren bölgede gönüllü olarak çalışması, Hakkarili gençlerin basketbolla bütünleşmesi ve sağduyulu insanların yetişmesini sağlaması" ile "Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü"ne layık görülen Şimşek, bölge insanına katkı sunmaya devam ediyor.

Son olarak sosyal medyada "Bir Kitap, Bir Oyuncak" adlı kampanyayı başlatan Şimşek, Galatasaray Liv Hospital oyuncusu Sinan Güler'in de desteğiyle topladığı kitap, oyuncak, kırtasiye malzemesi ve giyecekten oluşan yardımları, Başkale ilçesinin Aşağıkümen Köyü İlkokulu öğrencilerine ulaştırdı.

Şimşek, yaptığı açıklamada, yardım kampanyasına başlarken "orada bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür" sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

Köylerde imkansızlık içinde eğitim gören öğrenciler ile merkezdeki öğrenciler arasında bir nebze olsa fırsat eşitliği sağlayabilmeyi hedeflediklerini ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

"Topladığımız kitap ve oyuncaklarla çocukların hayal dünyasını genişletmelerine katkıda bulunmak istedim. Bu kampanyayı sürdürmeyi hedefliyorum. Tüm duyarlı vatandaşlarımız, minik kardeşlerimiz kampanyamıza destek olsun. Herkesin bu kampanyaya bir nebze de olsa katkı sunmasını istiyorum."

Dağıtımda Şimşek'e antrenörü olduğu Hakkari Gençler Gücü oyuncuları da eşlik etti.

Okul öğretmeni Sait Karaduman ise yardımların kendileri ve öğrenciler için çok anlamlı olduğunu belirterek bunun çocukların gelişimine katkıda bulunduğunu ifade etti.

Yardımları aldıktan sonra büyük mutluluk yaşayan öğrenciler ise okula yardım gönderenlere teşekkür etti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber