Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 26 Kasım 2014 - 13:58 Yorum: 0

Başörtülü öğrenciyi engelleyen profesörün hapis cezası alması

Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Fakültesi önünde toplanan bir grup, Prof. Dr. Pekünlü hakkındaki hapis kararını protesto etti

Başörtülü öğrenciyi engelleyen profesörün hapis cezası alması

İZMİR (AA) - İzmir'de, Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi Bölümü'nün eski öğretim üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü'nün başörtülü öğrencinin "eğitim hakkını engellediği" gerekçesiyle hakkında açılan davada hapse mahkum edilmesi ve cezaevine girecek olması protesto edildi.

Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Fakültesi önünde toplanan bir grup, kararı protesto eden pankart ve dövizler taşıyarak, slogan attı. 

Grup adına basın açıklaması yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman, başörtülü bir öğrenicinin "eğitim ve öğretim hakkını engellediği" gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezası alan Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü'nün yürürlükteki yasaları uyguladığını savundu.

Verilen hapis cezasının hukuka ve insan haklarına aykırı olduğunu iddia eden Arıtman, bu duruma karşı çıktıklarını, infazın durdurularak yargılamanın yeniden yapılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İzmir İl Başkanı Meltem Ayvalı da Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ı istifaya davet etti. 

Protestoya, Ege Öğretim Elemanları Derneği (EGÖDER) Başkanı Prof. Dr. Can Ceylan, Birleşik Kamu-İş İzmir Temsilcisi Ömer Lütfi Değirmenci, Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Ali Gül, İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen ve bazı öğrenciler de katıldı.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

 - Olayın geçmişi

Üniversite öğrencisi F.N.G, öğretim üyelerinden Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü tarafından 2012 yılı Haziran ayında fakülte binasına başörtülü olarak girişinin engellendiği ve cep telefonuyla fotoğrafının çekildiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Pekünlü'ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmişti. Pekünlü'nün avukatı Murat Fatih Ülkü'nün kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay'a gönderilmiş ve karar onanmıştı.

Dava sürecinde YÖK'ün başlattığı soruşturma sonucunda görevden alınan Prof. Dr. Rennan Pekünlü daha sonra emekliye ayrılmıştı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber