Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:09 UNESCO’da "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" etkinliği yapıldı20:05 Tek seferde yakalanan en yüksek miktar: Habur Gümrük Kapısı’nda 850 kg eroi...20:05 SGK’dan emekli promosyonu ile ilgili açıklama20:00 Kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a 25 yıl hapis cezası19:21 Bakan Işıkhan: "Sandık güvenliği bizim için çok önemli"19:16 Edirne’de terör operasyonu: 13 gözaltı19:11 Bakan Işıkhan: "Temmuz ayında emekli aylıklarını tekrar masaya yatıracağız"19:07 Manisa’da 198 uyuşturucu hap ele geçirildi19:04 Edirne’de 9 kaçak göçmen yakalandı19:02 Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen’de ölenlerin yakınlarına taziye ziyaretind...19:02 Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, dolan...19:01 Zeynep Sönmez Antalya’da çeyrek finalde19:00 Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı18:59 Burdur’da kontrolden çıkan ticari araç takla attı: 1 kişi yaralandı18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı
Sami Er
Türkiye 26 Temmuz 2016 - 23:33 Yorum: 0

Başpehlivan Kara, demokrasi nöbetinde

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara ve üçüncüsü Şaban Yılmaz, Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katıldı.

Başpehlivan Kara, demokrasi nöbetinde

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara ve üçüncüsü Şaban Yılmaz, Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katıldı.

Hafta sonu Edirne'de 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yarışan ve başpehlivan olan Recep Kara ile aynı güreşlerde üçüncülük elde eden Şaban Yılmaz, Cumhuriyet Meydanı'na gelerek Samsunlu vatandaşları selamladı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Samsunlu vatandaşlar meydanları biran olsun boş bırakmazken, başpehlivanlar da Samsunlulara moral verdi.

İlk olarak kürsüye çıkarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Recep Kara ile Şaban Yılmaz Kırkpınar'dan şampiyonlukları alarak Samsun'a döndüler. Recep Kara, 2016 Kırkpınar şampiyonu oldu. Şaban da onun üçüncüsü oldu. Daha doğrusu Samsun'un sesini ve yüreğini orada hissettirdiler. Onlardan öncede yine Samsunlu bir çocuğumuz Fatih Atlı bize altın kemeri getirmişti. Ama Fatih, sakatlığı dolayısıyla bu sene güreşemedi. Onun yerini Recep Kara doldurdu ve bizi onure etti. Kendisi Ankara Büyükşehir Belediyesi adına güreşti. Kara, dün akşam Ankara'da "Ben bu şampiyonluğu darbecilere karşı direnen Türk halkına armağan ediyorum" dedi" ifadelerini kullandı.

Altın kemeri Karadeniz'e getirdiklerini belirten Kırkpınar Yağlı Güreşleri üçüncüsü Şaban Yılmaz, "Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde güreşiyoruz ama gönlümüz hep Samsun'da. Biz 2016 yılında Recep Kara arkadaşımızla sırt sırta verdik, kemeri Karadeniz'e getirdik, sizlere hediye ediyoruz" dedi.

"Gerekirse tankın ve topun önüne vücudumuzu siper ederiz"

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara ise, "15 Temmuz akşamı bu millete darbe yapmak isteyen hainlere karşı, bu millet 100 yıl önce Çanakkale Savaşı'ndaki ruhu ile bir kez daha meydanlara inerek Reisi Cumhuru Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında durmuştur. Tanklara, toplara karşı vücudunu siper ederek bütün dünyaya şu mesajı vermiştir: "Biz hep beraber Türkiye'yiz'. Hep birlikte olduğumuz müddetçe hangi şer güçler birleşseler dahi bizim sırtımızı yere getiremeyecekler. 2 gün önce 655'incisi yapılan Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde dördüncü kez Türkiye başpehlivanı olmayı Allah bize nasip etti. Ben 2015 yılı şampiyonu olan Şaban Yılmaz kardeşimi de tebrik ediyorum. Karadeniz'e bir kez daha altın kemeri getirmeyi nasip eden Allah'a şükürler olsun. Şair diyor ya, "Er meydanlarını, cenk meydanlarını pehlivansız bırakma Allah'ım. Müslümanlıkla yoğrulmuş bu milleti devletsiz, vatansız, bayraksız bırakma Allah'ım." Biz er meydanının pehlivanları, yiğitleri olarak, er meydanlarına çıkar sabahlara kadar güreş atarız. Ama bu millet için, bu dava için, bu bayrak için gerekirse o tankın, topun önüne vücudumuzu siper ederiz. Ben bu dava uğruna şehit olmuş, göğsünü siper ederek, kurşun yiyerek, bu vatan, bu bayrak uğruna, bu millet uğruna canını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah hepsini cennette Peygamber Efendimize komşu eylesin. Allah bir daha bu acıları bize göstermesin. Reisi Cumhurumuz "artık tamam" diyene kadar lütfen meydanları bırakmayalım. Bu meydanlar boş kalmasın" şeklinde konuştu.

Vatandaşlara seslenen AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, "12 gecedir vatana, millete, bayrağa sahip çıkmanın ne demek olduğunu burada gösteriyorsunuz. Değerli pehlivanlarımız da sahalarda ve sizin yanınıza gelip, size moral vermek için meydan meydan dolaşıyorlar. Birlik ve beraberlik budur. Bizim birliğimiz, beraberliğimiz devletimizin bekasını daha da yüceltecek. Bu nöbetlerdeki sebatınız ve çalışkanlığınız yılmazlığınız, inşallah ekonomimize ve önümüzdeki sosyal hayatımıza etki edecek, hep beraber Türkiye'yi ileriye götürecektir" diye konuştu.

Başpehlivanlara başarı dileyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok da Samsun'un 15 Temmuz gecesinden beri her gece demokrasiye sahip çıktığını söyledi.

Meydana ayrıca Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve binlerce vatandaş katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber