Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 14:08 Yorum: 0

Başpehlivanlar Manisa’ya Gelecek

Ata sporlarımızdan güreş, Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Yuntdağı bölgesinde gerçekleştirilecek Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali ile Manisa'da da...

Başpehlivanlar Manisa’ya Gelecek

Ata sporlarımızdan güreş, Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Yuntdağı bölgesinde gerçekleştirilecek Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali ile Manisa'da da yaşatılacak. Bu yıl ilk kez düzenlenecek Yuntdağı Yağlı Güreş Festivaline yağlı güreşlerin en başarılı 24 başpehlivanı ile 250 pehlivan katılacak. Ramazan bayramının ikinci günü gerçekleştirilecek olan Yuntdağı Yağlı Güreş Festivaline Manisalıları davet eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Festivalimiz ile ata sporumuz yağlı güreşin en başarılı başpehlivanlarını, onları Manisa'da izlemeyi yıllardır hayal eden vatandaşlarımızla buluşturmak ve bu etkinliği geleneksel hale getirmek istiyoruz." dedi.

Yunusemre Belediyesi sporun birçok branşına sahip çıkıyor. Yunusemre Belediyespor Kulübü ile 13 branşta başarılı sporcuları destekleyen Yunusemre Belediyesi, ata sporumuz güreşe ilgiyi arttırmak, gençlere bu sporu sevdirmek için atağa geçiyor. Bu yıl 6 Temmuz 2016 Çarşamba günü (Ramazan Bayramının ikinci günü) ilki gerçekleştirilecek olan Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali'ne 24'ü Başpehlivan olmak üzere 250 Pehlivan katılacak.

Güreş Festivali'nin tanıtımı, Bıyık Kafe'de düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. Toplantıya, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Şule Uygur, Mustafa Dandin ve İdris Avşar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali Tertip Komitesi Başkanı Necip Denktaş, Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Gürler, Kırkpınar eski Başpehlivanı Altın Kemer Sahibi Hüseyin Çokal, Güreş İl Temsilci Ali Özyiğit ve basın mensupları katıldı.

PEHLİVANLAR BU FESTİVALDE BULUŞACAK

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi yaptığı açıklamada, Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali'ni Ortaköy Mesire Alanı'nda yapacaklarını kaydetti. Başkan Çerçi, "Ramazan Bayramının ikinci gününe denk gelen 6 Temmuz Çarşamba günü Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali'ni başlatıyoruz. Ortaköy Mesire Alanı'nda birincisini düzenleyeceğiz. 24'ü Başpehlivan olmak üzere 250 Pehlivan katılımda bulunacak. Bu festivali önümüzdeki birkaç yıl içerisinde uluslararası çapta bir organizasyon haline getirmeyi hedefliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı festivalimize bekliyoruz" dedi.

'YAĞLI GÜREŞ EĞİTİM MERKEZİ KURMAYI HEDEFLİYORUZ'

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, sporda gelecek nesiller için de Güreşi sevdirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, "Allah nasip ederse Yağlı Güreş Eğitim Merkezi'ni kurmayı planlıyoruz. Proje ile ilgili olarak Ankara'da bazı görüşmelerde bulunduk. Burada yakın zamanda başlamayı hedefliyoruz. 12 kişilik Güreş Hakem Heyeti olacak. Bu sene ilkini yapacağımız Güreş Festivali'nin başarılı olması için çalışmalarda bulunmaya devam ediyoruz. Güreş Festivali'nde mehter takımı, davul zurnalar, cazgırlar ve birçok etkinlik olacak. Kendi geleneğimize, kültürümüze sahip çıkarak Ata sporumuzu sevdirmeyi hedefliyoruz. Yunusemre Belediyespor Kulübümüzde 13 farklı branşta bin 600 lisanslı sporcumuz var. Amacımız bu sporcularımızın sayısını arttırmak. Sağlıklı nesiller için gençlerimize sporu sevdirmeliyiz." şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI YUNUS EMRE GÜNLERİ'NİN İKİNCİSİ YAPILACAK

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Yunusemre Belediyesi olarak sosyal ve sportif alanda önemli çalışmalarımız var. Önümüzdeki Ramazan ayında önemli ramazan etkinliklerimiz var. Sonbaharda 2. Uluslararası Yunus Emre Günleri'ni yapacağız" diye konuştu.

650 YILLIK SPOR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman ise Ege Bölgesinde başarılı güreşçilerin yetiştiğini belirterek,"Yağlı Güreşler 650 yıllık tarihi geçmişi olan, Türk sporunun temeli olarak kabul edilen bir branşımız. Bu branşımızın Manisamız'a, Yuntdağı'na gelmesi sevindirici. İnşallah bu gelenek devam eder. Ege Bölgemizden birçok başarılı güreşçimiz çıkıyor. Bu Yağlı Güreş Festivalinde Yunusemre Belediyemiz ile ortaklaşa çalışacağız. Bu festivalin tertip edilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."şeklinde konuştu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİLER

Kırkpınar eski Başpehlivanı Altın Kemer Sahibi Hüseyin Çokal, festivale herkesi beklediklerini belirterek, "Ata sporumuz olan Güreşe sahip çıktığı için Yunusemre Belediyemiz'e çok teşekkür ederim. Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi, sayesinde böyle bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bütün halkımızı festivalimize bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Güreş İl Temsilci Ali Özyiğit ise çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber