Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 13 Eylül 2016 - 13:48 Yorum: 0

Başsavcı Şimşek: “FETÖ süreci sabote etmek istiyor”

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, "İllerde kurulacak komisyonlar ile açığa alınan ya da ihraç edilenler ile ilgili sağlıklı tekrar...

Başsavcı Şimşek: “FETÖ süreci sabote etmek istiyor”

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, "İllerde kurulacak komisyonlar ile açığa alınan ya da ihraç edilenler ile ilgili sağlıklı tekrar araştırmalar yapılmalı ve mağduriyetler giderilmelidir. Hain örgütün elemanlarının şuan en çok kullanmaya çalıştıkları bu konuda istismarlarla başarı ile götürülen süreci sabote etmek için yaygara yaptıkları görülmekte. Buna asla meydan verilmemelidir" dedi.

FETÖ ile mücadelede başarılı çalışmalara imza atan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, sürdürülen mücadele sırasında gözlemlediği tespitlerini sosyal medya sayfasındaki yazısında yayınladı. "Süreç haksız mağduriyetlere sebebiyet veriyor mu?" başlıklı yazısında FETÖ'nün planlarını deşifre eden Başsavcı Şimşek, süreç içerisinde gerçekleştirilen açığa almaların süreç sonrasında yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, hain örgütün haksız mağduriyetleri kullanarak süreci sabote edebileceğini kaydetti. FETÖ üyelerinin önceden bilinmesi sayesinde savcıların elinin güçlendiğini ve örgüt elemanlarının tespitlerinde isabetli kararlar verildiğini yazan Başsavcı Şimşek, "İhanet kalkışmasının gerçekleştiği tarihten bugüne FETÖ üyesi olduğu tespit edilen şüpheliler hakkında yurdun dört bir yanında yoğun bir şekilde adli ve idari soruşturmalar başlatılmış olup, hızla da devam etmektedir. Özel sektör ve ticaret hayatının içinde olanların çalışma ve hareket alanlarının daha önceden de biliniyor olması, savcıların elini güçlendirdiğinden dolayı tespitlerde büyük oranda isabet kaydedilmesine sebebiyet vermiştir. Zira okulları, dershaneleri, dernek ve vakıfları önceden de bilindiği için delil toplamakta ve örgütün üyelerini tespitte zorlanılmamakta ve isabetli kararlar verilmektedir" dedi.

"FETÖ süreci sabote etmek istiyor"

Bazı örgüt üyelerinin devlet kadrolarında kamufle olduğunu ve bunların tespitlerinde zorlanıldığını da sözlerine ekleyen Şimşek, "Ancak devlette yıllarca kamuflaj ve takiyyelerle kendilerini gizleyip, yeraltı örgüt üyesi gibi hareket ettiklerinden tespitte zorlanılmaktadır. Bu nedenle kamuda görev yapanlar ile ilgili son günlerde hak kayıplarına sebebiyet verildiği ve bunların ilerde ciddi sıkıntılar yaratacağı endişesi hasıl olmuştur. Peki bu iddianın doğruluk payı var mıdır? 15 Temmuz'da şu görüldü ki; 17 Aralık sonrası paralel devlet yapılanması mensupları için sadece yargı ve emniyetin tespit ve tasfiye için çalışma yaptığı, süreç boyunca yalnız bırakılan Sayın Cumhurbaşkanı'nın bütün uyarılarına rağmen diğer devlet kurumlarının kendi bünyelerinde kayıtsızlık içinde oldukları anlaşılmıştır. Hal böyle olunca hazırlıksız yakalandıkları süreçte acele ile bazı yanlış tasarruflara imza atabilmektedirler. Bu nedenle illerde kurulacak komisyonlar ile açığa alınan ya da ihraç edilenler ile ilgili sağlıklı tekrar araştırmalar yapılmalı ve mağduriyetler giderilmelidir. Hain örgütün elemanlarının şuan en çok kullanmaya çalıştıkları bu konuda, istismarlarla başarı ile götürülen süreci sabote etmek için yaygara yaptıkları görülmekte buna asla meydan verilmemelidir" dedi.

"Vatandaşların sağlıklı ihbarları önemli"

Örgüt üyelerinin tespit edilmesi için vatandaşların sağlıklı ve sağlam ihbarlarının önemine vurgu yapan Şimşek, "Örgüt üyelerinin tespiti açısından belirlenen kriterlerin dışında duyarlı vatandaşlarımızın sağlıklı, sağlam bilgileri ve ihbarları önem arz etmektedir. Kul hakkına girmeden herkesin devletine yardımcı olması gerekmektedir. Devlet memuru da olsalar, kendilerini istedikleri kadar gizleseler de toplumun ve sosyal hayatın içindeler mutlaka verdikleri açıkları mevcuttur. Ülkesine ve vatanına ihanet eden kardeşimiz dahi olsa asla korumamak ve affetmemek gerekir. İsabet oranının çok yüksek olduğu tasfiye sürecinde, bir kişi dahi olsa asla mağduriyete sebep vermemeliyiz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber