Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 30 Ağustos 2016 - 12:39 Yorum: 0

Bastonlarıyla yürüyen gaziler uzun süre alkışlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Bilecik'te de törenle kutlanırken, resmi geçit töreni sırasında bastonlarıyla...

Bastonlarıyla yürüyen gaziler uzun süre alkışlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Bilecik'te de törenle kutlanırken, resmi geçit töreni sırasında bastonlarıyla yürüyen 3 gazi uzun süre alkışlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne Bilecik Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Bilecik Belediyesinin çelenk konulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemi belirten konuşmaların ardından tören geçidi yapıldı.

Törene Bilecik Valisi Süleyman Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik 2. Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve askeri erkan katıldı.

"Ezilmiş ve esaret altındaki bütün mazlum devletlerin de hürriyet ateşi olmuştur"

Jandarma Üsteğmen Süleyman Emre Uysal yaptığı konuşmada, Türk milletini yok etmeye çalışan düşmana karşı kazanılan şanlı zaferin 94. yıl dönümünü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladıklarını söyledi. Türk milletinin yakın tarihinin büyük değerlerle dolu olduğunu aktaran Uysal, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu olayların en önemlisi ise hiç şüphesiz yüce Türk Milleti'nin Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirmiş olduğu çok yönlü, çok boyutlu bir süreç olan Kurtuluş Savaşı'dır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milletinin tarihinin en karanlık ve ümitsiz günlerinin yaşandığı sırada milletinin boynuna geçirilmek istenen esaret zincirini kırmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmış ve 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açarak genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atmıştır. 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da gerçekleştirdiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde düşmanının bel kemiğini kırarak milletine aydınlığa ve uygarlığa giden yolun kapılarını da açmıştır. Her safhasında birer destan yazılan Kurtuluş Savaşı'nın her günü milli bir gün olarak kutlanmaya değer taşımaktadır. Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleri, 1. ve 2. İnönü Muharebeleri, Sakarya Meydan Muharebesi, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi öylesine önem taşıyan ihtişamlı pek çok olayın yalnızca bir kaçıdır. Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olan bu zafer asil Türk Milleti'nin ve Türk Ordusu'nun Ulu Önder Mustafa Kemal ve arkadaşlarının etrafında kenetlenerek milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde sürdürdüğü özgürlük mücadelesidir. Bu zaferle eşsiz başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı özgürlük ateşi yalnızca Türk Milletini değil Dünya'da ezilmiş ve esaret altındaki bütün mazlum devletlerinde hürriyet ateşi olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kanlarını ve canlarını feda ederek bizlere bırakan başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş komutanlarımızın ve tüm şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz."

Konuşmanın ardından Jandarma Er Ömer Faruk Arslan "İstiklal Harbi Destanı" ve Jandarma Er Mert Aydemir "30 Ağustos" şiirlerini okudular. Daha sonra 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen "Zafer" koşusunda bayanlarda dereceye giren Aybüke Kalender, Sudenaz Akçapınar, İrem Tuzcu ile erkeklerde dereceye giren Anıl Öztiryaki, Hüseyin Turhan, Cem Paun'a protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Cumhuriyet Meydanı'nda ki törenler 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde resmi geçitle sona erdi. Resmi geçit törenine askerlerin yanı sıra gaziler de katılırken, son sırada bulunan ve ellerindeki bastonlarla yürümekte zorluk çeken gaziler uzun süre alkışlandı.

Tören, Bilecik Valisi Süleyman Elban'ın Hükumet Konağında tebrikleri kabulünün ardından protokol üyelerinin Bilecik Şehitliği'ni ziyaret ederek, şehit mezarlarına çiçek bırakması, saygı atışı, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş'un duaları ve Vali Elban'ın Şeref Defteri imzalamasının ardından sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber