Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 01 Temmuz 2022 - 17:19 Yorum: 0

‘Bataklık Operasyonu’ davasına Hazine ve Maliye Bakanlığının katılma talebi reddedildi

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu ve suç çetesine yönelik operasyon olarak nitelendirilen "Bataklık Operasyonu" davasına Hazine ve Maliye Bakanlığının...

‘Bataklık Operasyonu’ davasına Hazine ve Maliye Bakanlığının katılma talebi reddedildi

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu ve suç çetesine yönelik operasyon olarak nitelendirilen "Bataklık Operasyonu" davasına Hazine ve Maliye Bakanlığının katılma talebi reddedildi.

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davada 10'u tutuklu 73 sanık yeniden hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Nejat Daş ve Çetin Gören gibi isimler duruşma salonunda hazır bulunurken, bazı sanıklar da tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Örgüt elebaşı olarak gösterilen sanıklardan Nejat Daş ve Çetin Gören'in yanı sıra 53 sanık örgüt üyeliği ve 13 sanık da örgüte yardım etmekle suçlanıyor. Daha önce hazırlanan iddianamede Daş ve Gören hakkında 450'şer yıldan bin 470 yıla kadar "zincirleme olarak suçtan kaynaklanana mal varlığını aklamak" suçundan hapis cezası, eski Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek hakkında ise "suçtan kaynaklanan mal varlığı aklamak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Davanın bugün görülen duruşmasında sanık ve sanık avukatları iddialara karşı beyanda bulundu. Sanık avukatlarından bir kısmı sanıkların tahliye edilmesi ve adli kontrol hükümlerinin yumuşatılması yönünde taleplerde bulundu. Ara kararını açıklayan mahkeme, Hazine ve Maliye Bakanlığının davaya katılma talebi başta olmak üzere tüm talepleri reddederek, duruşmayı 8 Eylül'e erteledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber