Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 01 Nisan 2015 - 16:23 Yorum: 0

Batı Akdeniz'den ihracat azaldı

Antalya, Isparta ve Burdur illerinden mart ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,7 düştü

Batı Akdeniz'den ihracat azaldı

ANTALYA (AA) - Batı Akdeniz'den (Antalya, Isparta ve Burdur) mart ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,7 azaldı.

2014 yılı mart ayında bölgeden 133 milyon 764 bin 350 dolar olarak gerçekleşen ihracat, bu yılın mart ayında 120 milyon 849 bin 508 dolara geriledi.

Bölgeden ocak-mart döneminde yapılan ihracat ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 azalarak, 342 milyon 490 bin 326 dolar oldu. 2014 yılının aynı döneminde ihracat 364 milyon 384 bin 590 dolar olmuştu.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa ekonomisinin negatif seyri ve Rusya'nın ekonomik kriz içerisinde olmasının bölge ihracatını etkilediğini bildirdi.

Ocak-mart döneminde Batı Akdeniz'den en fazla ihracatı 135,4 milyon dolarla yaş sebze ve meyve sektörünün sağladığını belirten Satıcı, Avrupa'da sert geçen kış ve Avrupa ekonomisindeki negatif seyir ile Rus Rublesi'nin dolar karşısında değer kaybetmesinin ihracatı olumsuz etkilediğini vurguladı.

Satıcı, söz konusu dönemde, madencilik sektörü ihracatının 64,2 milyon dolar, kimya sektörü ihracatının 31,7 milyon dolar, ağaç mamulleri ile orman ürünleri sektörü ihracatının ise 25,7 milyon dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Bölge ihracatının ülkelere göre dağılımına bakıldığında 72,9 milyon dolarlık ihracatla Rusya'nın ilk sırada yer aldığını belirten Satıcı, Rusya'yı sırasıyla Çin, Almanya, İran ve Kazakistan'ın takip ettiğini ifade etti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber