Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 01 Ağustos 2014 - 22:11 Yorum: 0

Batı Şeria'daki protestolarda iki Filistinli öldü

Filistin'in Tul Kerem kentinin Deyru'l-Gusun beldesinde bir Filistinli gencin kalbinden vurularak hayatını kaybetmesinden sonra İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto gösterilerinde Batı Şeria'da da bir Filistinli öldü.

Batı Şeria'daki protestolarda iki Filistinli öldü

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılara tepki işaret eden Filistinlilere müdahalesi sonucu bir insanın hayatını kaybettiği, fazla fazla sayıda insanın yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin Ramallah Sağlık Kompleksi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Ramallah'ın batısında yer piyasa Safa beldesinde 19 yaşındaki Ali Nafiz, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu göğsüne isabet eden kurşunla hayatını kaybetti.

Batı Şeria'nın muhtelif kentlerinde İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki işaret eden Filistinliler dayanışma gösterisi düzenlemek amacıyla sokaklara döküldü. İsrail askerleri, protestolara gerçek, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti. İsrail ordusunun evlerin çatılarına yerleştirdiği keskin nişancılarla da Gazze'ye dayanışma gösterilerine müdahale ettiği kaydedildi.

AA muhabirinin mahalli kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Beytüllahim'de meydana gelen olaylarda, bir kişi ağır olmak üzere 20 şahıs yaralandı. İsrail askerlerinin olaylarda susturuculu silahlar kullandığı belirtildi. Nablus'ta da İsrail ordusuna ait barikat çevresinde meydana gelen olaylarda 7, El-Halil kentinde 70, Ramallah'ta da Ofer hapishanesi yakınında meydana gelen olaylarda 10 Filistinli yaralandı.

İsrail askerlerinin Tul Kerem kentinin batı girişindeki Gazze'ye destek gösterilerine müdahalesi sonucu Deyru'l-Gusun beldesinden Filistinli Temmur Salim (22), kalbinden vurularak hayatını kaybetmişti.

Hamas, dün Gazze'yle dayanışma kapsamında Batı Şeria'da 'öfke cuması' ismi altında gösteri düzenlenmesi çağrısı yapmıştı.

Muhabir: Qays Abu Samra/ Hacer Bal/Mahmut Geldi

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber