Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Mart 2015 - 21:48 Yorum: 0

Batman'da "Bende Fırçalıyorum" kampanyası

BATMAN (AA) - Batman'da Sağlık Bakanlığı'nın "Bende Fırçalıyorum” kampanyası çerçevesinde okullarda diş fırçası ve macunu dağıtılmaya başlandı.Kentteki 19 okulu kapsayan proje...

Batman'da 'Bende Fırçalıyorum' kampanyası

BATMAN (AA) - Batman'da Sağlık Bakanlığı'nın "Bende Fırçalıyorum” kampanyası çerçevesinde okullarda diş fırçası ve macunu dağıtılmaya başlandı.

Kentteki 19 okulu kapsayan proje çerçevesinde öğrenciler diş taramasından geçirilirken, 14 bin diş fırçası ve macunu dağıtılacağı bildirildi. 

Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Pamukçu, yaptığı açıklamada, kampanya ile ağız ve diş sağlığının erken yaşlardan itibaren toplumsal bilincin attırılmasına katkı sağlamak amacıyla, okullarda 6-14 yaş arasındaki öğrencilerin ağız ve diş sağlığı taramasından geçirileceğini ifade etti.

Tarama sonrası her öğrenciye diş macunu ve diş fırçası verileceğini belirten Pamukçu şöyle dedi:

"Birliğimize bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, bu kampanya kapsamında ilk çalışmayı Cumhuriyet ve Sakarya İlköğretim okullarında başlatmış olup, yaklaşık 2 bin öğrenciye bilinçlendirme eğitimi verilmiştir. Görevli hekimlerimiz tarafından yerel flor uygulaması yanında her öğrenciye diş macunu ile diş fırçası dağıtılmıştır. Ağız ve diş sağlığı taramalarımız 19 okul bitinceye kadar devam edecektir." 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber