Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 25 Temmuz 2014 - 22:33 Yorum: 0

Batman'da cinsel istismar davası

Eşinden boşandıktan sonra 2 kuzeninin cinsel istismarına uğradığı iddia edilen Hasret D'nın cesedinin Batman Çayı kenarında bulunmasının ardından başlatılan soruşturma sonrasında haklarında dava açılan biri firari, 3'ü tutuklu 12 sanığın yargılanmasına ba

Batman'da cinsel istismar davası

BATMAN (AA) - Diyarbakır'da eşinden boşandıktan sonra 2 kuzeninin cinsel istismarına uğradığı ve hamile kaldığı iddia edilen Hasret D'nın cesedinin Batman Çayı kenarında bulunmasının ardından başlatılan soruşturma sonrasında haklarında dava açılan 3'ü tutuklu 12 sanığın yargılanmasına başlandı.

Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada firari sanık Garip D dışındaki, tutuklu sanıklar Serhıldan D, Özcan D ve Habip D ile tutuksuz yargılanan 8 sanık hazır bulundu.

Duruşma sanıkların kimlik tespitiyle başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Batman İl Müdürlüğü'nce gönderilen avukat Alev Çetin de davaya müdahil oldu.

Sanıklardan Serhıldan D, savunmasında, iddianamede yer alan atılı suçlamayı kabul etmeyerek, tecavüz olayının olmadığını, Hasret D ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini söyledi.

Diğer sanık Özcan D ise maktule ile cinsel ilişkisinin olmadığını ileri sürerek, tahliyesini talep etti.

Sanık Özcan D'nın babası Habip D, olay günü alkollü olduğunu, Hasret D'yı öldürmediğini savundu.

Diğer sanıklar da savunmalarında firari sanık Garip D'nın olay günü maktuleyi hastaneye götürmek için evden çıkardığını ve bir daha kendisinden haber alınamadığını ileri sürdüler.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme ayrıca firari sanık Garip D hakkında tutuklama karar vererek, duruşmayı erteledi.

- Müebbet hapis cezası istendi

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, 17 Aralık 2012'te Batman Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan ihbarda Batman Çayı kenarında kimliği meçhul bir kadın cesedinin bulunduğu bildirildi.

Olay yerine giden polis, cesedi Batman Bölge Devlet Hastanesi kaldırdı. Başlatılan soruşturma devam ederken 21 Aralık günü Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne 4 aylık hamile olan Hasret D'dan 6 gündür haber alınamadığı ihbarı yapıldı.

Tarif edilen şahsın bulunan cesetle örtüşmesi üzerine yapılan araştırmada cesedin Hasret D'ya ait olduğu tespit edildi.

Batman Çayı kenarında cesedi bulunan kadının öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine 12 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bir şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 8 şüphelinin de tutuksuz yargılanması kararlaştırıldı.

- "Dul ve korunaksız olmasından faydalandılar"

İddianamede, şüphelilerin hamile Hasret D'yı suda boğarak öldürdüğü belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheliler Özcan D ile Serhıldan D, 17 Aralık 2012'ten 4 ay önce Hasret D ile zorla cinsel ilişkiye girdikleri, dul ve korunaksız olmasından faydalandıkları ve bu şekilde hamile kaldığı aile büyükleri tarafından öğrenildi. Bunun üzerine yapılan aile meclisi toplantısından sonra alınan infaz kararıyla Özcan D'nın babası Habip D ile Serhıldan D'nın babası Garip D, Hasret D'yı Batman Çayı’na getirdiler. Burada Hasret D, suda boğularak infaz edildi."

İddianamede, haklarında dava açılan sanıklar için "Gebe olduğu bilinen kadını töre saikiyle öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası isteniyor.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber