Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Ekim 2014 - 19:38 Yorum: 0

Batman'da İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Vali Çelik: "Batman’da toplam maliyeti 2 milyar 782 milyon lira olan 300 proje ile ilgili çalışmalar sürüyor"

Batman'da İl Koordinasyon Kurulu toplandı

BATMAN (AA) - Batman Valisi Azmi Çelik, "Batman’da toplam maliyeti 2 milyar 782 milyon lira olan 300 proje ile çalışmalar sürüyor" dedi.

Bu yılın 4. dönem İl Koordinasyon Kurulu Vali Çelik başkanlığında toplandı.

Çelik toplantıda yaptığı konuşmada, ildeki projeler için ayrılan ödeneğin 581 milyon 402 bin lira olduğunu, bunun 342 milyon 363 bin lirasının harcandığını söyledi.

"Batman’da toplam maliyeti 2 milyar 782 milyon lira olan 16 farklı kuruluşa ait 300 proje ile ilgili çalışmalar sürüyor" diyen Çelik, bu projelerden 99'unun tamamlandığını, 140'ının devam ettiğini, 37'sinin ihale aşamasında, 24'üne de henüz başlanmadığını vurguladı.

Çelik, projelerin 19'unun tarım, 57'sinin ulaştırma, 60’ının eğitim, 49’unun enerji, 9’unun sağlık, 7’sinin yükseköğretim ve bunun dışındaki diğer kamu hizmetleriyle ilgili olduğunu dile getirdi.

- Yeni Hasankeyf 

Çelik, Ilısu Barajı’nın tamamlanmasıyla sular altında kalacak olan Hasankeyf’in taşınacağı yeni Hasankeyf’in istenilen şekilde yapılmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yeni Hasankeyf’te kaldırımlar istenilen şekilde olmamış. Ciddi şekilde bozulmuş. Bunu ilgili yerlere ilettik. Bunun yeniden projelendirilmesi, asfalta dönüştürülmesi veya kilitli parke taşından yapılması lazım. Bu haliyle ne sağlıklı yürümeye uygun ne de araçla gitmeye."

Çelik, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Hanazay'a, "burayı bu haliyle teslim almayın' uyarısında bulundu. 

Hanazay da, şu ana kadar barajın yüzde 73’ünün tamamlandığını belirtti.

Baraj tamamlandığında sadece elektrik enerjisi gelirinin yıllık 920 milyon lira civarında olacağına işaret eden Hanazay, Ilısu Barajı’nın tamamlanmasıyla Cizre Barajı'nın da yapılabilir hale geleceğini dile getirdi.

Hanazay, bu sayede 1 milyon 200 bin döndüm arazinin modern şekilde sulanmasının sağlanacağına dikkati çekerek, "Bu sayede yılda 156 bin kişiye iş imkanı sağlanmış olacak. Bunun ülke ekonomisine katkısı 1 milyar 635 milyon lira olacak" diye konuştu.

- "Bölgede devam eden 6 projemiz var"

TPAO Bölge Müdür Yardımcısı Duran Demir ise, "Bölgede devam eden 6 projemiz var. Bunlar Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin'de. Bunun için 273 milyon liralık ödeneğimizin 103 milyon lirasını kullandık" dedi.

33 sondaj kuyu hedeflerinden 29'unu gerçekleştirdiklerini, 4'ü için de çalışmaların sürdüğünü anlatarak, şunları dile getirdi:

"5 milyon 400 bin varil petrol hedefimiz vardı. Bunun da 4 milyon varilini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Faaliyetlerimiz sözkonusu illerde problemsiz sürüyor."

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber