Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 01 Kasım 2014 - 12:53 Yorum: 0

Batman'da, İş Sağlığı ve Güvenliği semineri

Batman'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığı (ÇASGEM) tarafından "iş sağlığı ve güvenliği" konulu seminer düzenlendi

Batman'da, İş Sağlığı ve Güvenliği semineri

BATMAN (AA) - Batman'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığı (ÇASGEM) tarafından "iş sağlığı ve güvenliği" konulu seminer düzenlendi.

Valilik Konferans Salonu’ndaki seminere ilçe kaymakamları, kurum  müdürleri ve yöneticiler ile çok sayıda çalışan katıldı. 

 Seminerde sunum yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim Uzman Yardımcısı Onur Erdoğan, ‘6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun kamudaki uygulamaları konularında bilgilendirmede bulundu.

Erdoğan, kanunun getirdiği yenilikler kapsamında, daha önce kapsam içerisinde bulunmayan bazı kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili hizmetlerden yararlanmasının sağlandığı ve tüm çalışanların aynı şemsiye altında toplandığını söyledi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yapılan değişikliklerde kuralcı yaklaşımın yerine risk değerlendirmesine dayalı önleyici yaklaşım esas alınmaktadır. Çalışanın iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eğitimi ve bilgilendirilmesi gerekmektedir. Ferdi koruma yerine toplu koruma tedbirlerine öncelik verilmesi, çalışanların görüşlerinin alınması ve karar alma sürecine katılımlarının sağlanması gibi ilkelerle önleyici yaklaşım sağlanacak."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber