Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 12 Mayıs 2016 - 13:28 Yorum: 0

Batman’da Kaçak Avlananlara Ceza Yağdı

Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından son 5 yılda kaçak avlanan yaklaşık 150 kişiye 1000'er TL ceza kesildi.

Batman’da Kaçak Avlananlara Ceza Yağdı

Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından son 5 yılda kaçak avlanan yaklaşık 150 kişiye 1000'er TL ceza kesildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Orman Mühendisi Eyüp Yıldırım kaçak avcılığın önüne geçmek için av koruma ve kontrol çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirtti. Son 5 yılda 4915 sayılı kanun kapsamında avcılık kanununa muhalefet ettikleri gerekçesiyle yaklaşık 150 kişiye idari ve tazminat ve para cezası uyguladıklarını ifaden Yıldırım, bu cezaların kişi başına ortalama 1000'er TL olduğunu söyledi. Para cezası uygulanan kişilerin avcılık belgesinin olmadığını veya avlama sezonu dışında avcılık yaptığını kaydeden Yıldırım, "Bu kişiler ekiplerimiz tarafından tespit edilerek yakalanmıştır. Suç aletleri ile beraber yakalanan bu kişilere gerekli cezaları verdik. Bu konu hakkında çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Vatandaşların silahlarını kılıfta taşımları gerekiyor. Eğer silahını elinde kılıfsız taşırsa gerekli ceza uygulanacak. Avlamak için giden kişilere bile para cezası uyguluyoruz" dedi.

Yıldırım, bölgede nadir görünen ve nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan dağ keçisini vuran 3 kişiye de toplam 36 bin lira para cezasının uygulandığı belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber