Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Mayıs 2017 - 12:54 Yorum: 0

Batman’da konut fiyatları uçtu

Batman'da konut fiyatları her geçen gün yükseliyor. Kentte hem satın almada hem de kiralamada yüzde 30 civarında artış yaşandığı belirtildi.

Batman’da konut fiyatları uçtu

Batman'da konut fiyatları her geçen gün yükseliyor. Kentte hem satın almada hem de kiralamada yüzde 30 civarında artış yaşandığı belirtildi. Gayrimenkul uzmanları, bunda terör olaylarının sona ermesinin, havalimanının ve demir fiyatlarını artmasının etkisinin olduğunu kaydetti.

Batman'da 6-8 Ekim Kobani olayları ve terör örgütü PKK'nın hendek politikasıyla birlikte büyük düşüş yaşanan konut piyasası canlanmaya başladı. Ancak konutlarda canlılıkla birlikte fiyat artışları da dikkat çekti. Kentteki konut fiyatları büyükşehirlerle yarışır hale gelirken, hem satın almada hem de kiralamada yüzde 30 civarında artış yaşandığı belirtildi.

Kentte emlakçılık yapan Serkan Kılıçarslan, 6-8 Ekim Kobani olayları ve hendek olaylarından sonra konut piyasasında büyük bir çöküş olduğunu belirterek, olaylar nedeniyle kimsenin daire almak istemediğini ancak son aylarda terör olaylarının azalmasıyla konut piyasasına büyük bir talep olduğunu kaydetti. Batman'da daire fiyatlarının İstanbul'la yarıştığını anlatan Kılıçarslan, "Önceki yıllara göre daire sayısı az. Geçtiğimiz yıllarda bin 500 proje varken şimdi bu projeler 300-400'lerde. Burada havalimanın da etkisi var. Dışarıdan gelen memurların bin 500 lira kira vereceğine daire satın almayı öngörüyorlar. Bankalar bu kişilere kredileri tam olarak vermemesine rağmen vatandaş kira yerine daireyi satın almayı daha cazip görüyor. Şu anda piyasada satılık arsa sayısı çok az olduğu için mevcut daire fiyatları yükseldi. Son bir yılda demir fiyatlarının da yükselmesi maliyetleri yüzde 30 artırdığını biliyoruz. Bu da vatandaşa yansıyor" dedi.

"Arsa fiyatlarında İstanbul'la yarışıyoruz"

Müteahhit Aydın Çapkan, Batman'da satılık arsa bulamadıklarını anlatarak, "Müttehit olarak satılık arsa bulmakta zorlanıyoruz. Başka illerde müttehitler arsayı yüzde 50 kat karşılığı alırken, daireyi de 800-1000 TL'ye satıyor. Biz ise Batman'da arsayı yüzde 50 kat karşılığı alıyoruz ve daireyi zorla 250-300 arası satabiliyoruz. Arsa fiyatlarında İstanbul, Ankara ile yarışıyoruz. Şuan elimde bir site var bittikten sonra bir daha böyle bir arsa bulacağıma inanmıyorum" diye konuştu.

"En düşük kira 700 lira"

Yaklaşık iki haftadan beri kiralık daire arayan Muhammed Akkağıt ise, kiraların çok yüksek olmasından dolayı daire satın almaya karar verdiğini belirtti. Asgari ücretle çalıştığını ve biraz birikiminin olduğunu anlatan Akkağıt, şunları kaydetti:

"Ev almaya karar verdik ama evler ateş pahası. Batman'da ev almak istesen muhakkak bankadan kredi çekmen gerekecek. Krediyi ödemekte benim gibi asgari ücretle çalışan biri için çok zor. Buradaki konut fiyatlarında İstanbul, Ankara ve İzmir'le yarışıyoruz. Halbuki burada konut fiyatları daha uygun olması lazım. Çünkü buranın ekonomik düzeyi büyük şehitlere göre çok düşük. Burada en düşük kira 700-800 lira İstanbul, İzmir'de de fiyatlar böyle ben bin 400 lira maaş alıyorum, 700-800 lira kiraya verdiğim zaman çocuğun ve evin masraflarını karşılayamıyorum."

Zeynep Pögekezer ise, Batman'da kira fiyatlarının son zamanlarda çok yükseldiğini belirterek, "Halkın kiraları ödeyecek durumu yok. İmkanlar olsa önemli değil ama İstanbul gibi bir yerde çalışma imkanı var. En kötü tekstil fabrikasında çalışabiliyorsun. Ama Batman'da böyle bir durumda yok ve kiralar 1+1 fiyatları daha da yüksek, 800-1500 lira arası kira fiyatları söylüyorlar. Bu kiraları nasıl ödeyecekler bilmiyorum bende kirada kalıyorum. Benim kaldığım mahalleye göre bende çok yüksek kira ödüyorum. Yüksek kiralardan şikayetçiyiz umarım birileri bunun önüne geçer" ifadelerinde bulundu.

Batman’da konut fiyatları uçtu

Batman’da konut fiyatları uçtu

Batman’da konut fiyatları uçtu

Batman’da konut fiyatları uçtu

Batman’da konut fiyatları uçtu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber