Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Aralık 2014 - 18:43 Yorum: 0

Batman'da "Madde Bağımlılığına Karşı Toplumsal Uzlaşı Projesi"

BATMAN (AA) - Batman'da "Madde Bağımlılığına Karşı Toplumsal Uzlaşı Projesi" kapsamında tiyatro oyunu sahnelendi.Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, İçişleri Bakanlığı  Dernekler...

Batman'da 'Madde Bağımlılığına Karşı Toplumsal Uzlaşı Projesi'

BATMAN (AA) - Batman'da "Madde Bağımlılığına Karşı Toplumsal Uzlaşı Projesi" kapsamında tiyatro oyunu sahnelendi.

Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, İçişleri Bakanlığı  Dernekler Dairesi Başkanlığı ile Batman Tillolular Derneği tarafından organize edilen "Madde Bağımlılığına Karşı Toplumsal Uzlaşı Projesi"  kapsamında  sahnelenen "Çalıntı Düşler" tiyatro oyunu ilgiyle izlendi.  

Hazırlanan programa konuşmacı olarak katılan Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı ve Tütün, Tuz ve Alkol Gayrimenkul Anonim Şirketi Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan, madde Bağımlılığı konusunda gençlere tavsiyelerde bulundu.

Dünya sağlık örgütü verilerine göre  bir milyar 200 milyon kişinin sigara içtiğini belirten Kırşan, madde bağımlılığının temelinde sigaranın çok olumsuz rolünün olduğunu söyledi.

Kırşan şunları kaydetti:

"Türkiye'de yapılan bir araştırmada 15 yaş ve üstü nüfusun yüzde 45'i sigara bağımlısıdır. Bu kötü alışkanlıktan bu toplum kurtulmadıkça çok ciddi anlamda madde bağımlılığını konuşur tartışırız. Çok masum bir davranış gibi sergileniyor. 'Sigara içsek ne olacak' demeyin. Gençler bu tuzağa düşmeyin ve bu kötü alışkanlıkla aranıza bir set çekin. Yine veriler göre erkeklerin yüzde 51'i kadınların yüzde 49'u sigara içiyor.  Bu çok yüksek bir orandır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber