Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mart 2015 - 13:48 Yorum: 0

Batman'da sağlık çalışanları iş bırakma eylemi yaptı

BATMAN (AA) - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve Batman Tabip Odası’na bağlı doktor ve sağlık çalışanları 1 günlük iş...

Batman'da sağlık çalışanları iş bırakma eylemi yaptı

BATMAN (AA) - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve Batman Tabip Odası’na bağlı doktor ve sağlık çalışanları 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Sadece hastanelerin acil birimlerinde hizmet verilmesi, uzun kuyruklar oluşturdu.

Batman Bölge Devlet Hastanesi bahçesinde bir araya gelen sendika ve oda üyeleri, davul zurna eşliğinde halay çekti.

Hastane bahçesinde Batman Tabip Odası ve SES adına ortak açıklama yapan Batman Tabip Odası Başkanı Zülfikar Cebe, şiddet baskısı altında, sağlıksız koşullarda, taşeron sistemiyle çalıştıklarını söyledi.

Çalışma koşullarının düzeltilmesi gerektiğini belirten Cebe, "Yetkilileri yeni nöbetler ekleme gayretlerine, taşeron sistemine, son vermeye çağırıyoruz. Fiili hizmet zammını talep ediyoruz. Sağlık alanındaki mesleki eğitimin niteliğinin giderek bozulduğunu, bunun halkımızın geleceğini tehdit ettiğini görüyoruz. Sağlıkta sayıyı değil niteliği önceleyen bir politika istiyoruz. Bu kapsamda sesimizi duyurmak için bugün bütün üyelerimizle birlikte iş bırakma eylemi yapıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber