Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Mart 2015 - 16:08 Yorum: 0

Batman'daki nevruz kutlaması

BATMAN (AA) - Batman'daki nevruz kutlamalarında çıkan olaylara ilişkin valilik ve nevruz tertip komitesi açıklama yaptı.Valilikten yapılan açıklamada, çıkan olaylarda 2 polisin yaralandığı,...

Batman'daki nevruz kutlaması

BATMAN (AA) - Batman'daki nevruz kutlamalarında çıkan olaylara ilişkin valilik ve nevruz tertip komitesi açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, çıkan olaylarda 2 polisin yaralandığı, 3 polis ise aracının yakılarak kullanılamaz hale geldiğini bildirdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hilal Mahallesi otogar girişi civarında toplanan 200 kişilik grup güvenlik güçlerine yönelik taşlı saldırılarda bulunarak mobese kameraları ile park halindeki emniyete ait üç adet araca zarar verdi. Bu araçlardan birini yakmaya çalışmışlardır. Bu arada 2 polis grup tarafından atılan taşların isabet etmesi sonucu yaralanarak tedavi altına alınmıştır. Bu grubun Batman-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapatma girişimi ve güvenlik güçlerine yönelik taşlı saldırıda bulunması üzerine güvenlik güçlerimizce gerekli müdahalede bulunulmuş ve eylemciler dağıtılmıştır."

Öte yandan Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan Nevruz Tertip Komitesi çıkan olayları kınadı.

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen Nevruz Tertip Komitesi adına açıklama yapan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, yaşanan olayların provokasyon olduğunu söyledi.

Polisin bayram kutlamalarında olmaması gerektiğini belirten Ata şöyle konuştu:

"Orada yaşanan olaylar bir provokasyondu. Orada örgütlü bir provokasyon vardı. Amaç gençlerimizi tahrik etmekti ama bu provokasyonu yapanların bilmedikleri bir şey vardı. O da Kürt halkının örgütlü olmasıydı. Birileri orada ölümlerin yaşanmasını istedi. Ancak bu çabaları boşa çıktı. Unutulmamalıdır ki hiçbir şey yanıtsız kalmaz. Bizim elimiz kolumuz bağlı değil. Söyleyecek sözümüzde var, uygulayacak gücümüzde. Bizim de elimiz armut toplamıyor."

Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber