Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 04 Mart 2015 - 20:53 Yorum: 0

Batman'daki trafo eylemi

DİYARBAKIR (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) Batman İl Müdürü Murat Dursun, trafo takılmasını köylülerin 15 gündür engellediğini söyledi.Dursun, Beşiri ilçesine bağlı...

Batman'daki trafo eylemi

DİYARBAKIR (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) Batman İl Müdürü Murat Dursun, trafo takılmasını köylülerin 15 gündür engellediğini söyledi.

Dursun, Beşiri ilçesine bağlı Çevrimova köyünden bir grubun patlayan trafolarının yapılmadığını gerekçe göstererek DEDAŞ il binası önünde başlattığı oturma eylemine ilişkin açıklama yaptı.

215 haneli Çevrimova köyünde bin 300 kilovatta 4 trafonun olduğunu belirten Dursun, 400 kilovatlık bir trafonun yandığını bildirdi.

Dursun, 55 haneye 160 kilovatlık gücündeki bir trafo yetmesine rağmen, 250 kilovatlık trafoyu kurmayı istediklerini ifade etti.

215 haneli köyde son fatura döneminde sadece 122 haneye fatura çıktığına dikkati çeken Dursun, şunları kaydetti:

"Aboneleri olan 55 hane tarafından kullanılan 400 kilovat gücündeki trafo, aşırı yüklenmeden sonucunda patladı. Köyde hane başına çıkan fatura ortalaması sadece 22 liradır. Bu rakam sadece bir aylık buzdolabı için kullanılan enerjiye denktir. Köylüler çalışmalarımızı engelleyerek iyi niyetimizi suistimal ediyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber