Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 05 Ekim 2015 - 16:26 Yorum: 0

Battalgazi, buram buram tarih kokuyor

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ev sahipliğini yaptığı “27. Ulusal Biyofizik Kongresi’ne” katılmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinden Malatya’ya gelen konuklar, Battalgazi ilçesinde bulunan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayını gezdi.

Battalgazi, buram buram tarih kokuyor

Kervansaray’da açılan resim sergilerini ve sanat atölyelerini gezen konuklara, Ebru Sanatçısı Hasan Hüseyin Aslan tarafından kısa bir ebru sanatı gösterisi sunuldu. Malatya türkülerinin okunduğu müzik dinletisi ile unutulmaz bir gün geçiren konuklar, yetkililerden Kervansaray hakkında da bilgiler aldı.

Konuklar, Kervansaray’ın yanı sıra Ulu Camii ve Sanat Sokağını da gezerek, bol bol fotoğraf çektirdiler. Konuklar gezinin ardından Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından, Çamlıca Restauranta verilen akşam yemeğine katıldı.

Gösterilen misafirperverlikten dolayı mutlu olduklarını belirten konuklar, “Tarih, sanat ve kültürün buram buram koktuğu Battalgazi de unutulmaz dakikalar yaşadık. Battalgazi Belediyesi burada güzel işler ortaya koymuş. Bu durum Malatya’nın turizmine olumlu yansıyacaktır. Buraya gelip de bu güzelliklerden etkilenen çok insan vardır. Bizde çok etkilendik.

Bu güzellikleri bizde gittiğimiz yerlerde anlatacağız. Bu çalışmalarda emeği geçen başta Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

ETİKETLER: Kervansaray
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber