Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 16 Ocak 2010 - 00:58 Yorum: 0

Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu'nda Olay

Malatya'da karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgaya polis müdahale etti, iki kişi gözaltına alındı.

Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu'nda Olay

MALATYA'DA ÖĞRENCİ YURDUNDA BAYRAK GERGİNLİĞİ
- TERÖR ÖRGÜTÜ YANLISI ÖĞRENCİLER YURDA ASILAN TÜRK BAYRAKLARINI İNDİRİNCE GERGİNLİK ÇIKTI

Malatya'daki Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdun'da sağ görüşlü öğrenciler tarafından asılan Türk Bayrakları terör örgütü yandaşı ve sol görüşlü öğrenciler tarafından indirilince yurtta gerginlik yaşandı.
Malatya Merkez 2. Ordu Komutanlığı Karargahı karşısında bulunan ve İnönü Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin kaldığı Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu'nda bazı sağ görüşlü öğrenciler tarafından yurdun çeşitli noktalarına Türk Bayrakları'nın asıldığı ve daha sonra bu bayrakların terör örgütü sempatizanı ve sol görüşlü öğrenciler tarafından söküldüğü iddia edildi. Yurttaki bayrakların sökülmesi sırasında terör örgütü yanlısı öğrencilerin teröristbaşı lehinde slogan attıkları ileri sürüldü. Olayın
emniyete bildirilmesi üzerine Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TEM, İstihbarat, Asayiş ve çevik kuvvet şubelerine bağlı çok sayıda ekip yurda yönlendirildi. Polis ekiplerinin gelmesi üzerine gerginlik büyümeden sona erdirildi. Zaman zaman sol görüşlü öğrenciler yurt binasından dışarı çıkmak isterken, emniyet ekipleri engel olarak, olayların büyümesini engelledi.
Öğrenci yurdunun önüne gelen Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Burhan Coşkun, olayın bayrak indirilmesinden kaynaklandığını iddia ederek, bayrak indiren öğrenciler hakkında idari soruşturmaların başlatılmasını beklediklerini ifade etti.
Bu arada öğrenci yurdundaki kavganın dışarıda devam etmesi sonucunda sol grup öğrencilerin saldırdığı Ç.G (21) adlı bir genç başından aldığı darbe sonucu yaralandı. Yaralı genç, Malatya Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı.
Olay ile ilgili olarak polis bazı öğrencileri gözaltına aldı.

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber