Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Temmuz 2016 - 12:33 Yorum: 0

Battalgazi’nin torunları bu kez demokrasi destanı yazıyor

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Valiliği önünde "Demokrasi Nöbeti" tutan binlerce vatandaşla biraraya geldi.

Battalgazi’nin torunları bu kez demokrasi destanı yazıyor

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Valiliği önünde "Demokrasi Nöbeti" tutan binlerce vatandaşla biraraya geldi. Başkan Gürkan, " Battalgazi'nin torunları dün kahramanlık destanları yazarken, bu günde bu meydanlarda demokrasi destanları yazıyor" dedi.

15 Temmuz 2016 Cuma gecesi darbe girişiminde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü'nün bu darbe girişiminin başarısız olması ile birlikte ülke genelinde meydanlarda "Demokrasi Nöbeti" vatandaşlar tarafından tutulmaya devam ediyor. Bu kapsamda Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Valiliği önünde günlerdir "Demokrasi Nöbeti" tutan vatandaşlarla biraraya geldi.

Burada ilk olarak Battalgazi Belediyesi Mehter Takımı, "Demokrasi Nöbeti" tutan vatandaşlara mini bir konser verdi. Battalgazi Belediyesi Mehter Takımı'nın mini konserinin ardından Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, burada vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emri ile "Demokrasi Nöbeti" tutmaya devam ettiklerini belirten Başkan Gürkan, "Bugün nöbetimizin 8'inci günü. Malatya ayakta, herkes dimdik ayakta. Yani nöbetimiz, Reisi Cumhurumuz, başkomutanımız ne zaman emir verirse, o zaman bitecek. Ne zaman emrederse o zamana kadar devam edecek. Hepimiz buradayız, ayaktayız. İşte Malatya'nın güzelliği bu. Battalgazi'nin torunları dün kahramanlık destanları yazarken, bu günde bu meydanlarda demokrasi destanları yazıyor. Allah sizlerden razı olsun, sizleri tebrik ediyorum. Gerçekten de Malatya ile gurur duymamak, Malatya'nın bu sesini dünyaya duyurmamak mümkün değil. Biz Battalgazi'yi ve Malatya'yı tarif ederken "Anadolu'yu Anayurt yapan destan şehir Battalgazi" diyorduk, Malatya diyorduk. Malatya hep ilklerin öncüsü olmuştur. Bu gün buradaki demokrasi nöbetimizde de gerçekten de Türkiye'ye verilecek, dünyaya verilecek ve bunların alacağı çok büyük mesajlar vardır. Biraz evvel Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız konuştu. Sizlerde burada izlediniz. Ne dedi dünyaya? Dedi ki, "Sizin Stand-by'ınızın bizde anlamı yoktur. Siz zannettiniz ki halk marketlere koşacak" dedi. Oysa halk azığını evinden aldı ve buraya gelerek demokrasi nöbeti tuttu. Size de teşekkür ediyorum. Sizlerle ne kadar övünsek, ne kadar gururlansa azdır. Malatya'nın ismini Türkiye'ye duyurdunuz. Malatya'dan çıkan bu sesi dünyaya duyurdunuz" diye konuştu.

Başkan Gürkan, provokasyonlara da dikkat çekerek, "Bu memlekette aramıza fitne fesat sokmak isteyenler olacaktır. Provokatörler çıkacaktır. Provokasyonlar olacaktır. Ama biz Malatya insanı olarak, biz Türk milleti olarak, kadirşinaslık örneğini, alicenaplık örneğinin en güzelini göstereceğiz. Sosyal medya üzerinden yanlış bilgiler aktarabilirler. Ama siz bunlara hiçbir şekilde itibar etmeyin. Bak şurada "Peygamber ocağına gönüllü asker olmak istiyorum. Türk ordusunun şerefli askerleri dik durun, eğilmeyin, darbeci hainler Türk milletine hesap verecek" diyor. Burada çok güzel mesaj yolluyor kardeşimiz. Buradaki mesaj şudur. Türk Silahlı Kuvvetleri, tamamen darbenin içerisinde gibi algı operasyonları yapabilirler. Bu darbe girişimini sadece belli bir terörist grup meyletti. Buradaki amaç Türk milletinin, Türk devletinin, Türk ordusunun kolunu kanadını kırıp, bu ateş çemberindeki coğrafyamızda bizi güçsüz bırakmaktır. Ama milletimiz sağ olsun, okyanus ötesinde bu senaryo yazılmış, arkasında belli güçlerin, belli devletlerin olduğu bu oyunu, siz demokrasi direnişinizle en güzel şekilde bozdunuz. Onun için sizlere ne kadar şükran duysak azdır. Bu meydanda her kesimden, her düşünceden, her partiden, her ideolojiden insan vardır. Onlar demokrasiye sahip çıkma noktasında, bu nöbet meydanına gelmeleri, bu darbeye karşı koymanın en güzel örneğini göstermişlerdir. Biz onlara da minnettarız. Onun için aramıza fitne ve fesat sokmaya çalışanlara müsaade etmeyelim. Allah'a şükür aramıza fesat girmedi. Birbirimizi incitmedik. Demokratik mücadelemizi, demokratik tavra yakışır, Malatya insanına yakışır ve Battalgazi'nin medeniyetine yakışır bir şekilde burada icra ettik. Bu anlamda bütün Malatyalıları tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Battalgazi’nin torunları bu kez demokrasi destanı yazıyor

Battalgazi’nin torunları bu kez demokrasi destanı yazıyor

Battalgazi’nin torunları bu kez demokrasi destanı yazıyor

Battalgazi’nin torunları bu kez demokrasi destanı yazıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber