Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yaşam 14 Mart 2016 - 15:21 Yorum: 0

Bayan çalışanlara KETEM anlatıldı

Malatya Büyükşehir BelediyesiBeydağı Toplantı Salonunda düzenlenen eğitim programındaHalk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Dr. Seda Kutsalçeliköncelikle KETEMhakkında bilgiler verdi.

Bayan çalışanlara KETEM anlatıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Sağlık İşler Şube Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesinde çalışan bayan personellere yönelik Kanser, Kanserde Korunma ve KETEM’in (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) faaliyetleri hakkında eğitim verildi. Eğitimde, erken teşhisin önemine değinildi. 

Malatya Büyükşehir BelediyesiBeydağı Toplantı Salonunda düzenlenen eğitim programındaHalk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Dr. Seda Kutsalçeliköncelikle KETEMhakkında bilgiler verdi. Kutsalçelik, "Sizler bir ışık oldunuz. Bilgili insanlara bu konuları anlatmak daha kolay. Böylece sizlerde etrafınıza daha iyi bilgi aktarırsınız. Kanserde erken teşhisçok önemli.

Biliyorsunuz ki kanser, hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalması sonucu oluşuyor.30-65 yaş arası kadınlara serviks (rahim ağzı) kanseri taraması 5 yılda bir, 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması 2 yılda bir, 50-70 yaş arası erkek ve kadınlara kolon (bağırsak ) kanseri taraması 5 yılda bir yapılmaktadır.Erken teşhis hayatınızı kurtarır. KETEM birimi içinde yer alan tüm hizmetler ücretsiz olarak yapılıyor." dedi. 

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber