Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 13:24 Yorum: 0

Baybatur, Avrupa’ya Yüklendi

Yerli Düşünce Derneği'nin "Yerli ve Milli İrade" programına Manisa'dan katılan temsilcileri kabulünde konuşan Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları...

Baybatur, Avrupa’ya Yüklendi

Yerli Düşünce Derneği'nin "Yerli ve Milli İrade" programına Manisa'dan katılan temsilcileri kabulünde konuşan Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları Üyesi AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, terör ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye'nin küresel bir aktör olma yolunda güçlü adımlarla ilerlediğini kaydeden Baybatur, tarihsel gerçekler ışığında bu ilerleyişten rahatsız olanların eski Türkiye özlemiyle türlü hesaplar içerisine girdiğini söyledi. Geçmişte de Türkiye ne zaman ayağa kalksa başına hep bir çorap örüldüğünü anımsatan Baybatur, "Darbe yaptılar, suikastlar düzenlediler, sağ-sol çatışması çıkardılar, Alevi-Sünni gerginliği yarattılar, son 30 yıldır da Türk-Kürt kavgası çıkarmaya çalışıyorlar. Muvaffak olamayacaklar. Çünkü biz kardeşiz. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı muhafaza edip bu beladan da el birliğiyle kurtulacağız. Doğu ve Güneydoğudaki vatandaşlarımız devletine bağlı hareket ediyorlar. Önemli bir süreç, sıkıntılı bir süreç, ancak atlatamayacağımız bir süreçte değil" dedi.

Doğu, Güneydoğu ve Kuzey Irak'ta operasyonların sürdüğünü kaydeden Baybatur, terör bitirildiğinde Türkiye'nin daha da güçleneceğini söyledi.

TÜRKİYE, SURİYE BATAKLIĞINA ÇEKİLMEK İSTENİYOR

Kilis'e atılan roketlerin arkasında Türkiye'yi tek başına Suriye bataklığına sürükleme çabası olduğunu belirten Baybatur, izledikleri akıllı stratejiyle insansız hava araçları, toplar ve uçaklarla DEAŞ mevzilerini vurarak bu çabaları boşa çıkardıklarını ifade etti.

AVRUPA İKİYÜZLÜ DAVRANIYOR

İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşı karşısında Avrupa'nın takındığı tutumu eleştiren Baybatur, "Allah her ırka ayrı bir fıtrat vermiş, İngilizlerin genlerinde iyi fitne çıkarma, İsraillilerin iyi ticaret, bizim topraklarımızda yaşayan insanların da adaletle hükmetme var. Osmanlı döneminde Viyana kapılarına dayandığımızda Avrupa'nın bugün İslam coğrafyasında yaptığını yapmış olsaydık, Avrupa'da bir tane bile Hıristiyan kalmaz, her taraf Müslüman beldesi olurdu, ama biz bunu yapmadık" şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sınırlarını aşan bir devlet olduğunu vurgulayan Baybatur, Ortadoğu'dan Asya'ya, Afrika'dan Avrupa'ya tarihsel ve kültürel bağları bulunduğuna dikkat çekerek, "Türkiye, hükmettiği coğrafyada yeniden gönüllere girdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın vesilesiyle âlemi İslam, Balkanlar, Kafkasya ve Arap ülkeleri Türkiye diyor, Tayyip bey diyor. Bundan rahatsız olanlar, Türkiye'yi hedefleri olan, söz sahibi bir ülke olmaktan çıkarıp, yine içine kapanmış bir ülke haline getirmeye çalışıyorlar" dedi.

Baybatur, Avrupa’ya Yüklendi

Baybatur, Avrupa’ya Yüklendi

Baybatur, Avrupa’ya Yüklendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber