Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Ekim 2016 - 17:23 Yorum: 0

Baybatur: “İnşallah yeni sezonda üreticimiz daha iyi kazanacak”

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Başbakan Binali Yıldırım'ın Milli Tarım Projesi kapsamında verdiği mazota yüzde 50 destek müjdesi...

Baybatur: “İnşallah yeni sezonda üreticimiz daha iyi kazanacak”

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Başbakan Binali Yıldırım'ın Milli Tarım Projesi kapsamında verdiği mazota yüzde 50 destek müjdesi hakkında, "Açıklamalar çiftçimizde karşılık bulmuş, heyecan yaratmış. Bu çok güzel. İnşallah yeni sezonda üreticimiz daha iyi kazanacak." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Milli Tarım Projesi kapsamında verdiği mazota yüzde 50 destek müjdesi, tarım kesiminde sevinç yaşattı. AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur, Başbakan Yıldırım'ın müjdesinin ardından kendisini telefonla arayan ve mesaj yoluyla ulaşan Manisalı çiftçilerin memnuniyetlerini dile getirdiklerini belirterek, Başbakan Binali Yıldırım ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e teşekkür etti. Milli Tarım Projesi'nin araziden, çiftçiden, güneşin altında çalışan emekçiden alınan tavsiyelerle formülize edildiğini kaydeden AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur, "Planlı bir tarımsal üretime geçiyoruz. Havza bazlı destekleme yöntemiyle Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu ürünler istediği ölçekte elde edilecek ve çiftçimizin zararı söz konusu olmayacak. Çiftçimiz desteklemelerden yararlanmak için bir kez müracaat edecek. Tarım Bakanlığımız Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim dönemlerinde olmak üzere yılda iki defa desteklemede bulunacak. Fiyat konusunda ise piyasadaki dalgalanmaları önlemek için TMO etkin bir şekilde kullanılacak" dedi.

Hükümetten gelen açıklamaların tarım kesiminde memnuniyetle karşılandığını da aktaran Baybatur, özellikle mazotta yüzde 50 indirime gidilmesinin üreticide sevinç yarattığını belirterek, "Başbakanımızın müjde niteliğindeki açıklamalarının ardından Manisalı çiftçilerimiz bana gerek telefonla arayarak, gerekse mesaj yoluyla ulaşıp duydukları mutluluğu ifade ettiler. Teşekkür ediyorlar. Açıklamalar çiftçimizde karşılık bulmuş, heyecan yaratmış. Bu çok güzel. İnşallah yeni sezonda üreticimiz daha iyi kazanacak. Bu vesileyle başta Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik'e Manisalı çiftçilerimiz adına hayata geçirdikleri Milli Tarım Projesi uygulamaları nedeniyle teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber