Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Ekim 2014 - 16:43 Yorum: 0

Bayburt AFAD Müdürü Arslan:

"Vatandaşlarımızın Soğanlı Dağı yolunu kullanmamasını istiyoruz"

Bayburt AFAD Müdürü Arslan:

BAYBURT (AA) - Bayburt Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Adil Arslan, il geneli ve bölgede son günlerde etkili olan soğuk ve yağışlı havanın ardından yüksek kesimlere kar yağdığını hatırlatarak, vatandaşların özellikle Soğanlı Dağı güzergahındaki dağ yolunu kullanmamalarını istedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte kış şartlarının ağır geçtiğini, geçen yıl ülke genelinde kış mevsiminin hafif geçtiğini ve pek kar yağışı olmadığını söyledi.

AFAD olarak her yıl, kış mevsiminin ağır geçeceğini düşünerek ona göre tedbirler aldıklarını belirten Arslan, şunları aktardı:

"Bu kapsamda ilimiz genelinde çığ riskinin yaşanabileceği bölgelere halkı uyarıcı tabelalar asıyoruz, muhtarlarımızı bu konuda bilgilendiriyoruz ve yine halkımızı uyarmalarını istiyoruz. Kış mevsimiyle birlikte özellikle Bayburt - Erzurum sınırında yer alan Kop Dağı’nda, Bayburt - Trabzon sınırında yer alan Soğanlı Dağı'nda ve Bayburt - Gümüşhane sınırında yer alan Vauk Dağı’nda yoğun kar yağışıyla mahsur kalmalar yaşanmakta. Daha çok Soğanlı Dağı’nda dağ yolu kullanıldığı için bu bölgede mahsur kalmalar sıklıkla yaşanmaktadır. Bölgemizde son günlerde etkili olan soğuk ve yağışlı havanın ardından da yüksek kesimlere kar yağdı. Bu mevsimden sonra vatandaşlarımızın özellikle Soğanlı Dağı dağ yolunu kullanmamasını istiyoruz."

Uyarılara rağmen neredeyse her yıl özellikle Soğanlı Dağı'ndaki dağ yolunu kullanmak isteyen vatandaşların bölgede mahsur kaldıklarını hatırlatan Arslan, "Bu durumlarda Arama Kurtarma ekibimiz jandarma ekipleriyle birlikte mahsur kalanları kurtarıyor. Ancak bizler vatandaşlarımızın bu tür üzücü ve belki sonucu kötü olabilecek olayları yaşamamaları için uyarıları dikkate almalarını istiyoruz" diye konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber