Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

Bayburt Üniversitesi'nde tezhip ve minyatür sergisi

BAYBURT (AA) - Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi fuayesinde tezhip ve minyatür sergisi açıldı.Tezhip ve minyatür eğitmeni Hanefi Sansu'nun 27 eserinin yer aldığı serginin açılışında...

Bayburt Üniversitesi'nde tezhip ve minyatür sergisi

BAYBURT (AA) - Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi fuayesinde tezhip ve minyatür sergisi açıldı.

Tezhip ve minyatür eğitmeni Hanefi Sansu'nun 27 eserinin yer aldığı serginin açılışında konuşan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, geleneksel el sanatlarından minyatür ve tezhibin bu sergiyle tanıtılması açısından serginin önemine değindi.

Tezhip ve minyatür eğitmeni Hanefi Sansu ise tezhip eserlerinin yanı sıra 15. yüzyıl sonları ile 16. yüzyıl başlarında büyük gelişim ve dönüşüm gösteren Osmanlı minyatür sanatını açtığı sergilerle yaşatmaya çalıştığını belirtti.

Sansu, üniversitelerin de katkısıyla tezhip ve minyatür sanatının yaşatıldığına değinerek serginin düzenlenmesinde katkısı olan Bayburt Üniversitesi Sağlık Spor ve Kültür Daire Başkanlığına teşekkürlerini iletti.

Açılışa, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Bayburt Üniversitesi Sağlık Spor ve Kültür Daire Başkanı Nazmi Karabulut, akademisyenler ve sanatseverler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber