Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Ekim 2019 - 09:33 Yorum: 0

Bayburt’ta “Anne sütü” eğitimi verildi

Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı kapsamında anne sütünün önemi içeren...

Bayburt’ta “Anne sütü” eğitimi verildi

Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı kapsamında anne sütünün önemi içeren bilgilendirme eğitimi verildi.

Anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı kapsamında anne sütünün önemi, emzirme nasıl olur, gebelik süresince danışmanlık ve destek, doğum sürecinde emzirmeyi destekleyen uygulamalar, emzirilen bebeğin izlenmesi ve emzirilemeyen bebeklerde süt sağma ve relaktasyon, özel durumlarda emzirme, meme ile ilgili sorunlar, annelere destek uygulamaları ve tamamlayıcı beslenme konularında interaktif eğitim teknikleri kullanılarak İl Sağlık Müdürlüğü çocuk, ergen, kadın ve üreme sağlığı birimi sorumlusu Merve Tekin ile merkez toplum sağlığı merkezi çalışanı Sevim Kara tarafından 20 saatlik bilgilendirme eğitimi düzenlendi. Eğitim sonunda Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Hakan Vurgun, anne sütünün önemini vurgulayarak programın belirleyicisi olan sağlık personelinin üzerine düşen sorumluluklarıyla ilgili bilgilendirme yaptı. Uzman Sevinç Şık Akkoyun ve Uzman Ömer Hoso katılımcılara katılım belgelerini takdim etti.

Bayburt’ta “Anne sütü” eğitimi verildi

Bayburt’ta “Anne sütü” eğitimi verildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber