Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 04 Mart 2015 - 14:28 Yorum: 0

Bayburt'ta, "Mevlana'dan Pedagojik Telkinler" konferansı

BAYBURT (AA) - Bayburt'ta, "Mevlana'dan Pedagojik Telkinler" konulu konferans gerçekleştirildi.Bayburt Üniversitesi Rektörlüğünce İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak...

Bayburt'ta, 'Mevlana'dan Pedagojik Telkinler' konferansı

BAYBURT (AA) - Bayburt'ta, "Mevlana'dan Pedagojik Telkinler" konulu konferans gerçekleştirildi.

Bayburt Üniversitesi Rektörlüğünce İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Akbulut, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan, eğitim fakültelerinin yeniden şekillenmesi gerektiğini savunarak, "Cumhuriyet döneminde yaşayan Emrullah Efendi, 'eğitimin örgütlenmesi yukarıdan aşağıya doğru olmalı' diyor. Yukarı dediği eğitim fakültelerinden aşağı doğru. Yani üniversite, orta öğretim, ilk öğretim, anaokulu şeklinde. Bazıları da 'ilkten başlanarak yukarı doğru çıkmalı' diyor. Aslında bizim kültür yapımıza yukarıdan aşağı daha uygun gibi görünüyor" dedi. 

Eğitim fakültelerinin kitap yazımı ve müfredatlarının da yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Doğan, şunları söyledi:

"Eğitim Fakülteleri akademileri de olabilir. Buradaki öğretmenler sadece bilgi donanıp formasyon alarak olmamalı. Bir de mülakata tabi tutulmalı. Bu batıda, Avrupa'da var. Çünkü geleceğimizin varisi çocuklarımızı, daha donanımlı insanlara teslim etmeliyiz. İlahi aşka sahip olan, gönül ehli, olgunlaştırıcı, yumuşak kalpli, aydınlatıcı, mesleki sevgiye, bilgiye sahip, rehber, sabırlı ve affedici olan kişilere teslim edilmeli. Bunlar ihmal ediliyor düşüncesiyle ben bunu savunuyorum."

Konferans sonunda Rektör Danışmanı Tozlu, Doğan'a üzerinde Bayburt Üniversitesi logosu bulunan çini işlemeli tabak hediye etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber