Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 30 Mart 2015 - 17:38 Yorum: 0

Bayburt'ta SODES uygulamaları tanıtım toplantısı

BAYBURT (AA) - Bayburt'ta 2015 yılı Sosyal Destek Programı (SODES) uygulama usul ve esaslarıyla ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen...

Bayburt'ta SODES uygulamaları tanıtım toplantısı

BAYBURT (AA) - Bayburt'ta 2015 yılı Sosyal Destek Programı (SODES) uygulama usul ve esaslarıyla ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yusuf Odabaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Ferhat Özaş, Sağlık İl Müdürü Zülkarni Özbek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Odabaş, SODES projelerinin her yıl olduğu gibi 2015 yılında da Bayburt'ta uygulanacağını, 15 Mart'ta başlayan başvuruların 15 Nisan'da sona ereceğini belirtti.

Tüm kurum ve kuruluşların kendi alanlarıyla ilgili ciddi projeler hazırlamasını isteyen Odabaş, "Burada özellikle kurumlarımızın, kuruluşlarımızın bu kapsam doğrultusunda ayağı yere basabilecek, sürekliliği olabilecek projeler hazırlamasını bekliyoruz. Biz de bu hazırlanan projeleri değerlendireceğiz ve Ankara'ya intikal ettireceğiz. Ankara'da da öncelenen projeler yürürlüğe girecek. Bu kapsamdaki kaynağımız 2 milyar 750 bin lira civarında. Bu kaynağı en iyi değerlendirip projelendiren kuruluşlar bizim için öncelikli kuruluşlardır. Biz onları destekleyeceğiz" dedi.

Odabaş, istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat ve spor alanlarındaki projelerin önceleneceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sorunlara ve istihdama, toplumdaki alt gelirli gurupları önceleyecek veya yaşam standartları düşük olan engelli grupları, eğitim seviyesi düşük olan ve gelir düzeyinin düşük olan kesimleri önceleyecek, onları istihdama yönlendirecek projelerde öncelenecek. Bu ülkenin bütün kesimleri bizim. Hiç kimseyi ayrı tutma, ikinci sınıf vatandaş konumuna sokma konumumuz yok, öyle bir durumda değiliz. Herkes bizim vatandaşımız. Özellikle alt gelir grupları, engelli gruplar, topluma kaynaşmamış veya toplumla barışamamış, toplumda gerekli beklentiyi sağlamamış gruplar ve kesimler bizim en fazla destek olmamız gerektiği gruplar. Biz biraz daha zayıf kesimleri desteklemek istiyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber